Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » A brokkoli főzőlevét mindig...

Aperitif kérdése:

A brokkoli főzőlevét mindig le kell önteni?

Figyelt kérdés
Nem főztem még brokkoli krémlevest, és a neten a legtöbb recept azt írja, hogy megfőzzük a brokkolit, leszűrjük, majd alaplével, vagy leveskockás vízzel folytatjuk a főzést. Ennek van jelentősége? Esetleg puffaszt a főzőleve? Úgy tudom, a brokkoli egy kevésbé puffasztó zöldség, egyébként meg nem szoktam semminek a főzőlevét leönteni, mert sajnálom kidobni a belefőtt ízeket, tápanyagokat.

2016. szept. 22. 11:33
 1/7 anonim ***** válasza:
63%

szerintem hulyeseg lenne leonteni.


De brokkolit amugy parolunk, nem fozunk. Egy keves vizet tegyel az edeny aljara es ugy parold meg mig puha lesz, aztan lehet felonteni iegyn szerint.

2016. szept. 22. 12:02
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/7 anonim ***** válasza:
En le szoktam onteni, de nem kotelezo.
2016. szept. 22. 12:19
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/7 anonim ***** válasza:
86%

Jól teszed, ha nem öntöd ki a zöldségleveket. A brokkoliét sem kell, nem puffaszt úgy, mint mondjuk a káposztafélék.

Egy tippet mondanék a szép szín megtartása céljából, de lehet, hogy te is tudod :) a főzőlébe egy csipet szódabikarbóna, és minden zöld zöldség a spenót, zöldborsó is eredeti harsogó zöld színű marad.Az ízt nem változtatja meg.

2016. szept. 22. 12:36
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/7 anonim ***** válasza:
54%

Köszönöm a válaszokat.

Kicsit elbizonytalanított, hogy a legtöbb recept azt írja, két liter vízben főzzük meg a brokkolit, majd szűrjük le, és egy másik vízzel folytassuk a leves főzését. Szerintem is hülyeség, rengeteg ásványi- és ízanyag megy így a lefolyóba.

2016. szept. 22. 12:38
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/7 anonim ***** válasza:
13%
A brokkoli pont nem kevésbé puffasztó, ezért szokták leönteni az első levet.
2016. szept. 22. 12:42
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/7 anonim ***** válasza:
67%

Én soha nem dobom ki a főzőleveket, max. egyes zöldségekét, amiké nem annyira finom s épp nem akarok levest főzni, mert abba belemegy víz helyett bármi efféle. Bár a zellerlé ekkor is problémás lenne...

A brokkolilevet biztos nem önteném ki. De engem semmi nem puffaszt.


Zöldséglé helyett leveskockás víz, ez nekem nem hangzik jól.

2016. szept. 22. 13:23
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/7 anonim ***** válasza:
100%

A puffadás egyéni érzékenység, nem lehet általánosságban kijelenteni, hogy ez vagy az mindenkit puffaszt. Az emberek többsége kitapasztalja, hogy mi az, ami jó vagy éppen kellemetlen hatást vált ki nála, és ennek megfelelően dönt, hogy mit főz, mit nem, illetve milyen módon készíti elő.

Én sem öntöm le soha, és szerencsére sem nekem, sem a családtagoknak nincs bajuk a brokkolitól. Ez a zöldség viszont kifejezetten nem ajánlott a köszvényeseknek ( a vérben, ha magas a húgysav érték pl ) és a véralvadás gátlók szedőknek.Erről a háziorvosok mindig tájékoztatják a betegeket.

2016. szept. 22. 16:25
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!