Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Ti hogyan készítitek el a...

Ti hogyan készítitek el a rántott brokkolit, karfiolt?

Figyelt kérdés
Bármit főzök pl. brokkoliból valahogy nem jön be nekem az íze, kényszerből gyömöszölöm magamba . A minap pároltam, vegetát is szórtam rá mégis olyan volt az íze mint egy pocsolya szagú halnak .

2016. jún. 11. 07:41
 1/7 anonim ***** válasza:
46%

Ez csak annyit jelent, hogy nem szereted a brokkolit.


Nekem van erre egy tök jó módszerem, hogy készítem el azokat az ételeket, amit nem szeretek:

Sehogy!

2016. jún. 11. 07:50
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/7 anonim ***** válasza:
39%

Elöször is a vegetát és társait (leveskocka, füszerkeverékek) el kellene felejtened, mert egyrészt tönkreteszik az ízérzékelést, másrészt igen ártalmas a fö anyagát alkotó glutaminát, komoly egészségügyi problémákat okozhat..


Másodszor, ha valaki nem szereti a brokkoli (meg karfiol) ízét, annak nem sok esélye van arra, hogy bármilyen módon elkészítve is jól essen neki.


Harmadszor, ha ennyire nem esik jól, akkor miért erölteted? Egyik sem tartalmaz olyan anyagot, ami miatt feltétlen szükséges lenne fogyasztani.


De hogy a kérdésedre is válaszoljak:

A rántott brokkolit meg karfiolt és mindig nyersen panírozom majdnem hagyományosan: a lisztet kihagyom, (megsózott) tojásba és utána prézlibe forgatom, majd bö és aránylag forró olajban sütöm. Így nem lesz az a sokak számára kellemetlen szétmállott állaga meg íze, hanem inkább a kínai konyhában megszokott kicsit strukturáltabb szerkezetü marad, és az íze is más.


A másik tipp, ami nekem tetszik, az tésztára tenni: a forrásban lévö megsózott vízbe egyszerre kell a tésztát és a nyers, kisebb rózsákra szedett brokkolit tenni, és addig fözni, amít a tészta megpuhul, de ne fö agyon és a brokkoli sem fö lekvárrá. Leszürve (nem öblítve) azonnal elkeverni tejföllel, és reszelt sajttal megszórva ehetö. Így is más ízü, mint hagyományos elkészítési módok.


Készítheted kisebb rózsákra sezdve vagy kb fél cm-es szeletekre vágva - tetszés szerint más zöldségekkel vegyesen is lehet -, és kevés olajban gyorsan megsütve is, így is eltérö íze lesz a fött változattól.


Ami abszolút nem megszokott, az nyersen apróra vágva salátaként (NEM savanyúság) elkészítve enni, esetleg más zöldségekkel keverve. Lehet bele sajtot, fött tojást, fött/sült sovány húst is tenni, így komplett étkezésre megfelelö.


Remélem, valamelyik elkészítési mód neked is bejön, de ha végképp nem, akkor ne eröltesd - az erövel magadba gyömöszölt ételnek nem sok pozitív hatása van, csak egyre jobban megundorodsz és adott esetben akár meg is betegedhetsz emiatt.

2016. jún. 11. 08:01
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/7 anonim ***** válasza:
58%
Rózsáira szedem, lemosom, szórok rá sót, őrölt borsot, kicsit állni hagyom, majd bepanírozom, liszt, tojás, házi zsemlemorzsa, lassú lángon minden oldalát megsütöm. Csinálok mellé sült burgonyát, vagy rizst és valamilyen mártást, ebbe mártogatva finom lesz a brokkoli és a karfiol is. Bár a rántott karfiol még sima majonézzel is finom. Nyáron friss kaporral, fokhagymával készült mártogatós is ízletessé teszi a brokkolit.
2016. jún. 11. 08:02
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/7 anonim ***** válasza:
64%

Én ezt szoktam készíteni, fele brokkoli - fele kelbimbó, mert ez utóbbit nem szereti a család, én viszont imádom:

Egy nagy csirkemellet csíkokra vágok és serpenyőben, olajon megsütök.

Egy alkalmas jénait margarinnal kikenek, bele egy kis zsemlemorzsa, majd a mellcsíkok. Megszórom az egyik felét a brokkolival, a másikat kelbimbóval. Én fagyasztott zöldséggel készítem, nincs a közelben piac.Frissel nem tudom, hogy működik.Egy Bögrés krémlevesport / sajtos/spárga/elkeverek 2 dl főzőtejszínben, s ezzel meglocsolom a mell+zöldség keverék tetejét, és gazdagon megszórom reszelt sajttal. Befedem a tálat alufóliával, és 40 percig sütöm gáz 2-es fokozaton, majd levéve a fóliát, még 10 percet így is sütöm.

Bár nem kimondottan az az étel, amire kérdeztél, de így el tudom sózni a családnak:)

2016. jún. 11. 09:16
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/7 anonim ***** válasza:
61%

Nem rántani szoktam, mert az csak frissen finom, és rengeteg iszonyat finom étel van mindkettőből. A férjem alapvetően utálja mind a brokkoli, mind a karfiol ízét, rántva, párolva, stb. önmagában nem is eszi meg. Jól fűszerezve, más ételekben viszont szereti:


- újhagymás karfiolkrémleves parmezánnal

- fokhagymás brokkolikrémleves füstölt sajttal

- fokhagymás, szerecsendiós, zöldfűszeres rakott karfiol vagy brokkoli (rizs,apró brokkoli-vagy karfiolrózsák rétegezve), sűrű tejszínes szósszal, sajttal megszórva

- karfiol vagy brokkolifasírt tejfölös mártogatóssal

- karfiol tikka masala

- ázsiai zöldséges tészta citromfüves mártással, cukkinivel apró brokkolival

- sajtos brokkolikrémmel töltött héjában sültkrumpli

- és a legjobb: pizzatészta karfiolból:

[link]

2016. jún. 11. 09:46
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/7 A kérdező kommentje:
sülthús mellé ez így király, mindjárt más , köszi . megborsoztam,aztán panír és ki sütöttem . Le a kalappal . Adtam zöldeket, de valaki rájárt :(
2016. jún. 11. 21:19
 7/7 anonim válasza:
54%

Brokkolit probáld ki úgy,hogy megpárolod so vagy vegeta bors leszúrőd. Megkészíted a hagymát olajba vagy vajba vagy zsírba összekvered a brokkolival. készítesz Beshamel szószt (itt van,hogy kell elkészíteni: https://www.youtube.com/watch?v=oV5BBjJKqVQ https://www.youtube.com/watch?v=8U1G6NAGOZ0) egy jénaiba beleteszed a brokkolit rá a mártást reszelsz rá sajtot ha akarsz még tehetsz fúszert ízlés szerint (pl: chillitől finom pikáns lesz) és beteszed a sütőbe összesütöd ráolvasztod a sajtot.

A brokkolit elkészítheted krémlevesként is úgy is nagyon finom.

Megfőződ a brokkolit kevés vízben, amiben vegeta vab amjd botmixerrel összetöröd. Hozzáadsz egy kis tejszínt, majd jöhet a besürűsités ha nem elég súrű és több a lé benne. Piritossal tálalod.


Kisütheted panírba is a brokkolit.


Megpárolhatod a brokkolit fűszerezed so vagy vegeta bors egy kis chilli ha esetleg gondolod foghagyma.

Főzől egy adag rizst. Elkészíted a bechamel szószt. Majd rátöltöd a rizsre és a brokkolira sajt a tetejére és be a sütőbe. ezt szósz nélkül is elkészítheted. Tehetsz bele még bacont vagy csírkehússal is jó.

Ezt elkészítheted tésztával is ugyanez a beschamel szósz brokkoli darabkák sajt tészta adhatsz hozzá még kukoricát, bacont más zöldségeket.


Kiprobálhatod azt is nekem nagyon bevált, hogy vannak azok a fagyasztott tészták (én pizzatésztát vettem az a tekercs)

megpároltam fűszerbe a brokkolit majd felvágtam és összekevertem hagymával és kukoricával majd a tésztát csíkokra végtam megöltöttem vele feltekertem (tekercset készítettem) megkentem tojássárgával és megsütöttem.


Kiprobálhatod a zöldséges muffint is én vegyes zöldségekből csináltam (fagyasztott) amibe volt kukorica brokkoli karfiol murok borso ilyenek. Kikavartam egy sima muffin tészta receptet (cukor nélkül sóval lehet fűszerezni is) majd formába töltöttem és a tetejére a zöldséget raktam majd egy kis reszelt sajtot megsütöttem.


Karfiolt elkészítheted krémlevesbe, vagy kisütheted panírba.



Pár recept link:

https://www.youtube.com/watch?v=lpUtXhZm9fE

https://www.youtube.com/watch?v=mtqUn7rztI8

https://www.youtube.com/watch?v=AjQbY7ZdUAM

2016. jún. 23. 00:16
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!