Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Brokkoli főzőlevét mire...

Brokkoli főzőlevét mire lehetne felhasználni?

Figyelt kérdés
Megfőztem egy brokkolit sós vízben, majd rakott krumpliba használtam fel. A visszamaradt sós, brokkoli ízű vízről kiderült, hogy igen jóízű, levesre emlékeztet, ezért lefagyasztottam, hogy majd valamire fölhasználom. Mire lehetne használni? Pl tészta főzés, spagettihez, pörkölthöz, vagy valamilyen leves alapjául is szolgálhatna?

2015. aug. 22. 18:52
 1/6 anonim ***** válasza:
Levesalapnak szerintem jó lenne. Pl. fokhagymakrémleveshez? A fokhagyma nagyon jól passzol a brokkolihoz.
2015. aug. 22. 19:24
 2/6 anonim ***** válasza:

Jól tetted, hogy lefagyasztottad későbbre. Nekem kézenfekvő lenne, hogy veszek egy brokkolit és abban elmentett lében főznék egy finom krémlevest egy kis sárgarépa és póréhagyma társaságában.

Frankfurti leveshez is felhasználhatnád, vagy, ha szeretitek pl kelbimbó vagy kelkáposztafőzelék felöntéshez is finom lenne.

2015. aug. 25. 10:38
 3/6 anonim ***** válasza:

Én is mindig elteszem a brokkoli- vagy karfiol főzőlevét, és igazad volt, hogy lefagyasztottad, mert ha sokáig áll a rendes hűtőszekrényben, megkeseredik.

Ha berántok egy főzeléket, azzal öntöm fel a rántást, de halátelek mártásaihoz is jó.

Ha pedig pl. húslevest csinálok, nem teszem bele az "obligát" káposztalevelet, hanem egyszeráen beleöntöm a húslébe.

De egyéb levesekhet vagy pl. spenóthoz is jó lehet.

2015. aug. 25. 10:56
 4/6 anonim ***** válasza:

Amit kifekejtettem:

Minden tejfölös leves alapjául szolgálhat.

2015. aug. 25. 10:57
 5/6 anonim ***** válasza:
Jaj, ezer bocsánat az elütésekért, nincs nálam a szemüvegem! :-(
2015. aug. 25. 10:59
 6/6 anonim válasza:
0%
De spúr vagy ecsém
2015. szept. 11. 21:38

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!