Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Rakott brokkoli tejföl nélkül...

Rakott brokkoli tejföl nélkül milyen?

Figyelt kérdés
Tejallergiás vagyok, de a hétvégére rakott brokkolit szeretnék csinálni. Ha kihagyom a tejfölt, akkor nagyon száraz lesz? Mivel helyettesíthetem úgy, hogy ne legyen túl folyós? Próbáltam már mást szójatejjel és liszttel, de nagyon híg lett, és nem is volt olyan jó. Esetleg tudtok valamit ajánlani? Előre is köszönöm!

2016. febr. 23. 15:11
 1/10 anonim ***** válasza:
60%
Növényi alapú "tejföl" esetleg? Frissföl és társai...? Nem az igazi, de ilyen esetben szerintem én ezt választanám.
2016. febr. 23. 15:37
 2/10 anonim ***** válasza:

Mi lesz még benne a brokkolin kívül?

A frissföl az nem teljesen tej mentes?

2016. febr. 23. 15:37
 3/10 anonim ***** válasza:
36%
A frissföl teljesen tejmentes, a tejallergiások is ehetik.
2016. febr. 23. 15:43
 4/10 anonim ***** válasza:
100%

Plusz egy lehetőség:

[link]

2016. febr. 23. 15:47
 5/10 anonim ***** válasza:
63%

Valamilyen zsiradék szerintem kell bele, hisz a tejföl is zsíros, az íznek is jó, az összetételnek és a kalóriatartalomnak is fontos része ez.

Én sok kókuszzsírral (vagy ha annyira nem vészes az allergiád, vajjal, ami sokkal finomabb. a tisztított vaj már nem annyira, bár lehet, hogy ez ízlés dolga) és némi kókusztejjel vagy más növényi tejjel próbálkoznék (a kókusztej igencsak édes, sós ételekbe óvatosan használom). Zsírban pirított szezám és napraforgó is szóba jöhetne az ízek miatt... S persze kapna tojást is.

2016. febr. 23. 15:50
 6/10 anonim ***** válasza:
27%

olivaolaj

és sok más zöldség mehet bele,fűszerek :)

száraz nem lesz,mert eresztenek levet a zöldségek :)

2016. febr. 23. 16:28
 7/10 anonim ***** válasza:

Szét fog esni nélküle.

Tojással kikevert növényi tejszínnel helyettesítheted, az megköti. De egyébként létezik szójajoghurt, tejföl is.

2016. febr. 23. 18:26
 8/10 anonim ***** válasza:

Nagy tévedés,hogy a frissföl és társai tejmentes !!!

Teljesen tejalapú, csak a tejzsír helyett növényi zsiradékot tartalmaz.

Viszont lehet kapni laktózmentes tejfölt szinte mindenhol.

2016. febr. 24. 07:23
 9/10 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a válaszokat! :) Végül nem ezt csináltam, most diétázok, mert megint kijött nálam valami, és nem mertem ezt bevállalni. Nagyon hasznosak voltak a válaszok, a linket is köszönöm! Sajnos a laktózmentes tejföl sem jöhet szóba :( Majd ha jobban leszek, kísérletezek még :)
2016. márc. 3. 20:43
 10/10 anonim válasza:
Hát, olyan mint a rakott brokkoli, csak tejföl nélkül.
2016. márc. 10. 19:03

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!