Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Miért nem akar a chia mag...

Miért nem akar a chia mag puding pudingosodni?

Figyelt kérdés
Tegnap este 8-kor csináltam. A következő recept alapján: 25g (2 evőkanál) chia mag, 16g (1 evőkanál) kristálycukor és 2,5 dl 2,8%-os tehéntej. Még este 10-kor nem volt semmiféle változás, csak látszott, hogy picit duzzadtak a magok. Most pedig már, hogy 13 óra is eltelt, van némi puding állaga, a magok mérete pedig megtöbbszöröződött, de egyáltalán nem úgy néz ki, mint ahogyan elvileg kellene. Egyem meg levesként, vagy van még esély, és várjak?
2016. szept. 8. 09:36
 1/4 anonim ***** válasza:
47%
Edd meg. Nem tudom honnan vetted a receptet, de ha pudingot akarsz, akkor pudingba, vagy valami sűrűbb állagú cuccba kellene raknod a magokat, mert a mag nem sűríti be, csak duzzad. Ráadásul már fél óra állás után is megduzzadnak, 13 óra után már nem lesz sűrűbb a pudingod.
2016. szept. 8. 12:08
 2/4 Andizsuzsi ***** válasza:
84%
Sok a tej. Másfél evőkanál maghoz 1 dl tej kell ahhoz, hogy puding állagú legyen. (általánosan 1:6 arányban kb.)
2016. szept. 8. 16:08
 3/4 anonim válasza:
100%
Látom, már jó pár napos a kérdés, de én úgy szoktam, hogy a tejet felmelegítem annyira, hogy elkezdjen picit forrni. Gyorsan lekapcsolom, belerakom a chia magot és így rakom félre. Nekem így sokkal jobban összeáll, mint ha hideg tejbe raknám. Csinálhatod kókusztejből is, az sűrűbb.
2016. szept. 15. 16:44
 4/4 anonim ***** válasza:
Nem kell pudingba raknod, ahhoz hogy pudingszerű legyen, egyszerűen csak nem jók az arányok. Nem tudok pontosat mondani, kb. hasraütésszerűen mérem ki, kókusztejjel, megnézem két óra múlva, ha még inkább leveses akkor teszek hozzá egy kis magot, vissza a hűtőbe és utána már jól besűrűsödik.
2016. szept. 21. 19:57

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!