Miért nem sikerült a Házi ALMAECETEM?
Figyelt kérdés
Az interneten olvasott recept alapján csináltam. Lehet, hogy nem kellett volna kenyérszeletet beletenni? Nem savanyú, és nem erjed,hanem inkább kesernyés lett. 10 nap után még korai megítélni? Nincs rajta Ecetágy sem.Mit csináltam rosszul?#házi-almaecet
2016. aug. 9. 12:48
1/5 anonim válasza:
Az almaecethez nem kell kenyérszelet.
Az alma kevés cukor vagy méz hozzáadásával először bornak forr ki,ekkor le kell szűrni ,és szobahőmérsékleten hagyni ,hogy az ecet kialakuljon ez egy újabb erjedés.
Az ecetet ekkor átszürjuk ,légmentesen lezárjuk és hagyjuk érni.néhány hétig de akár fél évig is.
2/5 A kérdező kommentje:
Más gyümölcsből is lehet készíteni ECETET? Pl. Őszibarack, körte, szeder van a kertünkben, - keverni is lehet a gyümölcsöket?
2016. aug. 12. 11:47
3/5 anonim válasza:
Lehet,mindenféle gyümölcsből,én szederből ,málnából és körtéből is készítettem màr. Előzőleg nem írtam ,de az ecetágy a második erjedés során alakul ki amikor a borból ecetté válik . Ezt az ecetágyat aztán úgy is lehet használni ,hogy valamilyen bort töltesz rá és ebből lesz néhány hét alatt borecet.ezt is kipróbáltam és nagyon jól sikerült.
4/5 A kérdező kommentje:
Kérhetném, hogy röviden írd le a receptedet? Megpóbáltam újra,most kenyér nélkül, de az arányokat jó lenne pontosan tudni...NAGYON SOK jó tulajdonsága van az almaecetnek, érdemes lenne rendszeresen csinálni. ( Főleg kertes házban, ahol vannak gyümölcsök.)
2016. aug. 13. 09:50
5/5 anonim válasza:
1- 1,5kg alma
10 dkg méz vagy cukor
2 liter tisztított víz vagy forrásvíz
+
Idő,türelem,szeretet
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!