Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Hogy készíted a töltött...

Hogy készíted a töltött káposztát?

Figyelt kérdés
Minden érdekel,még a rétegezés is. Nem tudom eldönteni milyet készítsek?! Köszi
2016. jún. 25. 17:32
1 2
 11/11 anonim ***** válasza:

Ahogy mi készítjük:

Hagymát dinsztelek kevés zsiradékon, teszek rá egy kis fűszerpaprikát, majd a deszkán kisebbre aprított szálas savanyú káposztát. (előzetesen meggyőződök róla, hogy a mennyire savanyú, ki kell-e esetleg öblíteni) , a levét mindig felfogom, mert lehet, hogy később kell még ízesítésre. Felengedem vízzel (vagy hús,-csont alaplével) és szépen hagyom főni. A rizst fele mennyiségű vízzel kicsit előfőzöm. A darálthúst a félig főtt rizzsel, tojással, borssal, néha kis tárkonnyal ízesítve összegyúrom. 8-10 savanyított levelet szoktam venni, aminek a keményebb főerét kivágom, ráterítek a darálthúsból, feltekerem, a két végét bedugom.Persze mindig marad sima gombócnak való is.

Nagy, kényelmes fazékban fő a káposzta, amikor belerakosgatom a töltelékeket és a gombócokat.Szépen belecsusszannak a káposztába és együtt főnek tovább.

Nem kevergetem, csak rázogatom a lábast és persze lassan főzöm.Egy gombócot félbevágva megkóstolom, hogy megfőtt-e,ha igen, egy tálba szűrős kanállal kiszedem egy tálba valamennyit.

Utána vagy egy vékony világos (paprika nélküli ) rántással, vagy lisztes-vizes csomómentes habarással sűrítem. Ellenőrzöm, hogy ízre minden stimmel-e, ha kell valami még bele, akkor ilyenkor pótlom.

A töltelékeket és a gombócokat visszateszem, és gyakorlatilag készen is van.Nálunk a tejföl csak az asztalnál kerül kinek-kinek a ízlése szerint bele (van laktózallergiásunk is )

Előre bocsátom, hogy tiszteletben tartom mindenki ízlését, és mindenki káposztáját,hisz ennél az ételnél is vannak még akár családokon belüli elkészítési módszerek, amik nem feltétlenül azonosak egymáséval.

A töltött káposztánál is érvényesül a mondás, "ahány ház, annyi szokás"

2016. jún. 26. 17:36
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!