A trappista sajtom igen gyorsan bepenészedik. Hogyan lehet ezt megakadályozni?
Ne vegyél trappistát. Azért penészedik ennyire, mert egy gyorsérlelt ipari szenny, a sajthoz köze nincs.
Egy fiatal gouda sajt ízben hasonló, de minőségben 10x jobb.
Ha egészet vesztek, akkor darabokban fagyaszd le, és mindig csak annyi legyen a hűtőben, amennyi hamar elfogy.
ha kiengedett a hűtőben, akkor sütő,-vagy zsírpapírban tárold, semmiképpen ne nejlonban.
Lehet, hogy egy kicsit szárazabb lesz, de legalább nem penészes.
Akik lepontozták a fagyasztós választ, mit gondolnak, az ujjamból szoptam ki ? Évekig gyártottunk trappistát, és dolgozói áron vehettünk egészben. Ha nem fagyasztottuk volna le darabonként, ránk rohadt volna.Amúgy pedig a laborban ki lett kísérletezve a legbiztonságosabb eltartási lehetőség házi körülmények között.
Mielőtt ráragad a piros tenyérre az ujjatok , inkább gondolkodjatok kedves lepontozók.
És ugyanez a lepontozási magatartás folyik szinte minden kérdésre adott válaszoknál, ahelyett, hogy tudnátok egy értelmes választ írni.
Könnyű a névtelenség homályába burkolózva "bölcsen " ítélkezni mások válaszi felett.
Igen, valóban amikor felvágod, már akkor darabold fel kb. 20-25 dkg-os nagyságra, és külön csomagolva rakd a fagyóba. Én is csináltam már így, de először folpackba csomagoltam, és amikor kiengedett amit kivettem fagyottan, azt csomagoltam át alufóliába...
De szerintem tök mindegy, a lényeg, hogy feldarabolva fagyasztóban nem fog megpenészedni!!
Zsírpapírba kell csomagolni,akkor kiszárad de nem penészedik meg. A fagysztós módszer is kiváló!
Érlelni is lehet, akkor szobahőmérsékleten szellős helyen ,sajthálóval letakarva kell tárolni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!