Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » A trappista sajtom igen...

A trappista sajtom igen gyorsan bepenészedik. Hogyan lehet ezt megakadályozni?

Figyelt kérdés
Lehet, hogy másfajta sajt is, de én ezt szoktam főképpen használni.Természetesen, amig egyben van, nem penészedik, de ha felvágjuk, hamar.

#trappistasajt
2016. jún. 6. 16:54
 1/8 anonim ***** válasza:
37%

Ne vegyél trappistát. Azért penészedik ennyire, mert egy gyorsérlelt ipari szenny, a sajthoz köze nincs.


Egy fiatal gouda sajt ízben hasonló, de minőségben 10x jobb.

2016. jún. 6. 17:10
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/8 anonim ***** válasza:
67%

Ha egészet vesztek, akkor darabokban fagyaszd le, és mindig csak annyi legyen a hűtőben, amennyi hamar elfogy.

ha kiengedett a hűtőben, akkor sütő,-vagy zsírpapírban tárold, semmiképpen ne nejlonban.

Lehet, hogy egy kicsit szárazabb lesz, de legalább nem penészes.

2016. jún. 6. 17:12
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/8 anonim ***** válasza:
52%
Mi alufóliába szoktuk tenni, miután kibontunk egy nagy trappista sajtot, és elég sokáig elvan.
2016. jún. 6. 21:41
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/8 anonim ***** válasza:
89%

Akik lepontozták a fagyasztós választ, mit gondolnak, az ujjamból szoptam ki ? Évekig gyártottunk trappistát, és dolgozói áron vehettünk egészben. Ha nem fagyasztottuk volna le darabonként, ránk rohadt volna.Amúgy pedig a laborban ki lett kísérletezve a legbiztonságosabb eltartási lehetőség házi körülmények között.

Mielőtt ráragad a piros tenyérre az ujjatok , inkább gondolkodjatok kedves lepontozók.

És ugyanez a lepontozási magatartás folyik szinte minden kérdésre adott válaszoknál, ahelyett, hogy tudnátok egy értelmes választ írni.

Könnyű a névtelenség homályába burkolózva "bölcsen " ítélkezni mások válaszi felett.

2016. jún. 7. 07:19
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/8 anonim ***** válasza:
83%
Míg írtam, valaki értékelte a válaszomat, köszönöm neki.
2016. jún. 7. 07:27
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/8 anonim ***** válasza:
66%

Igen, valóban amikor felvágod, már akkor darabold fel kb. 20-25 dkg-os nagyságra, és külön csomagolva rakd a fagyóba. Én is csináltam már így, de először folpackba csomagoltam, és amikor kiengedett amit kivettem fagyottan, azt csomagoltam át alufóliába...

De szerintem tök mindegy, a lényeg, hogy feldarabolva fagyasztóban nem fog megpenészedni!!

2016. jún. 7. 09:59
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/8 anonim ***** válasza:
66%
Most én is felpontoztam mindkét hozzászólásodat... erről beszélünk, hogy nem igaz, hogy a modik nem látják, nem tudják, kik azok, akik a balhékat csinálják. Évek óta!
2016. jún. 7. 10:00
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/8 anonim ***** válasza:
73%

Zsírpapírba kell csomagolni,akkor kiszárad de nem penészedik meg. A fagysztós módszer is kiváló!

Érlelni is lehet, akkor szobahőmérsékleten szellős helyen ,sajthálóval letakarva kell tárolni.

2016. jún. 9. 17:13
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!