Az omlett elkészíthető liszt helyett étkezési keményítőből is?
Figyelt kérdés
2010. ápr. 11. 08:19
1/3 igabcsy válasza:
Én még nem próbáltam, mert nekem nagyon sok tojásunk van, ezért soha nem teszek bele lisztet és tejet, hanem csak tojásból készítem.
De gyakorlott háziasszonyként, és ismerve a liszt és a keményítő tulajdonságait, szerintem simán elkészíthető.
Azt biztosan tudod, hogy a keményítő a sok főzés hatására elveszíti a sürítő tulajdonságát, és az étel vissza hígul. De egy omlettnél ez a veszély nem áll fenn, mert nem sütjük sokáig. Más lehetséges ellenérvet pedig nem tudok.
2/3 anonim válasza:
Már több, mint 40 éve fözök rendszeresen, a véleményem, hogy használhatsz keményitöt is, de az ize nem lesz olyan jó, mint liszttel. Miért akarnád keményitövel helyettesiteni? (Mert kalória szempontból nem kevesebb, a szénhidráttartalma is magasabb, csak éppen gyorsabban felszivódik: 100 g liszt 335 kcal, 71 g a szénhidráttartalma, a keményitö 381 kcal, és 91 g szénhidrát van benne.)
3/3 anonim válasza:
"soha nem teszek bele lisztet és tejet, hanem csak tojásból készítem."
Az nem omlett hanem rántotta.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!