Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Bolti gyümölcsjoghurtot...

Bolti gyümölcsjoghurtot milyen előfeldolgozásnak kell alávetni ahoz, hogy pálcikával lefagyasztva hasonló állagú csemegét kapjunk, mint a jégkrém?

Figyelt kérdés
Jön a nyár, ugyebár. Tehát pl valami adalékanyag, esetleg turmixolás, stb. A hagyományos Jogobella joghurt lefagyasztva túlontúl vizes, leginkább Calippo jégkrémre emlékeztet.

2016. máj. 3. 00:15
 1/6 anonim ***** válasza:
Tegyél bele tejszínt, ha nem szereted a vizes hatást, és még kis + gyümit is rakhatsz bele.
2016. máj. 3. 04:54
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/6 anonim ***** válasza:

A tejszín önmagában semmit nem ér, maximum tejszínhabbal lehetne kilazítani.

A kulcs a levegőben van.

A bolti jégkrémnek az apróra beleporlasztott levegőtől van krémes állaga, akár vizes alapú, akár tejes. Anélkül olyan tömör, mint a calippo.

Az állagon nem az alapanyag változtat, hanem a technológia.

Egy bolti jégkrémnek az 1/3-a levegő.

2016. máj. 3. 06:07
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/6 A kérdező kommentje:
sejtettem, hogy az apró bubórékok a siker titka, és hogyan lehetne levegőt vagy esetleg másfajta gázt beporlasztani?
2016. máj. 4. 03:33
 4/6 A kérdező kommentje:
Ezenkívül amikor a Calippót szopogatom, közben mindig olyan furcsa érzésem van, főleg ha férfiak is látnak közben, mintha... de ezt inkább hagyjuk. Unokabátyám kislányának nem is adnék ilyet a kezébe...
2016. máj. 4. 05:55
 5/6 anonim ***** válasza:

Vagy tejszínt (30%-os, vagy habverésre alkalmas növényi eredetű "tejszínt" (hulala) versz habbá, összekevered a joghurttal, és úgy fagyasztod le.

Vagy esetleg azt lehet megpróbálni, hogy beleteszed habszifonba, belenyomsz 1-2 patront, és úgy kinyomod, (némileg habosít, csak nem tudom, a joghurt mennyire tartja meg a habot) és úgy fagyasztod.


Én biztos az előző módszert próbálnám, ki, tejszínhabbal (hulalával) kilazított joghurtot fagyasztanék.


Ráadásul fagyasztás közben, mikor már kásásra fagyott, egy habverővel, vagy botmixerrel mégegyszer homogenizálnám, hogy a nagyobb jégkristályokat összezúzzam, és úgy folytatnám a fagyasztást.

2016. máj. 4. 09:13
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/6 anonim ***** válasza:
Ja, ha kipróbálnád a szifonos módszert, csak szűrt joghurtot tegyél bele, mert szerintem a gyümölcsdarabok eltömítik.
2016. máj. 4. 09:14
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!