Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Hogy kell olyan tésztát...

Hogy kell olyan tésztát gyúrni, ami nem a házi jellegű, hanem hasonló a boltihoz?

Figyelt kérdés
2016. febr. 28. 19:31
 1/5 anonim ***** válasza:
Azért gyúr az ember otthon, hogy házi legyen, ne bolti. Mit értesz boltin alatt?
2016. febr. 28. 19:39
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/5 anonim ***** válasza:
100%
Durumlisztből, tojás nélkül. Kevés langyos vízzel, és elég sokáig.
2016. febr. 28. 19:51
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/5 A kérdező kommentje:

Elhiszem, hogy azért gyúrnak az emberek, de én azért, mert olcsóbban kijön, viszont valamiért a boltit jobban szeretem, tudom, valószínű nem sokan vannak így, de minek hazudjak magamnak :)

A boltin azt értem, hogy olyan mint a bolti. Ízre, állagra stb, nem tudom jobban kifejteni.

A durumlisztet annyira nem ismerem, sőt nem is láttam a bolban sem eddig, nem tudom mennyibe kerül, lehet az nem is olcsóbb mint a tészta maga.. Majd szétneézek jobban, meg számolok, köszönöm az infót

2016. febr. 29. 08:20
 4/5 anonim ***** válasza:
szerezz valami rossz minőségű lisztet, adalékanyagokat: lisztjavító, térfogatnövelő, csomósodást gátló, színezék (ha szép sárga tésztát akarsz mintha tojás is lenne benne) és ha tojásos tésztát szoktál venni akkor tojáslét is tegyél bele, ha durumtésztát akkor ez nem kell. Ezeket kevés vízzel összegyúrod, esetleg tésztakeverőgépbe teszed. Utána kinyújtod és a kívánt formára vágod/szaggatod. Ezután jön a szárítás: alaposan szétteríted egy jól szellőző de kártevőktől védett helyen, lehetőleg vászon abroszon, hogy ne fülledjen be. Ha ez is megvan már csak elrakod felhasználásig.
2016. febr. 29. 10:33
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/5 A kérdező kommentje:

4 köszönöm, de azt hiszem nem egészen gondoltunk ugyanarra, de ha mégis igaz az, hogy azt szeretem benne, hogy sok az adalék, akkor az gáz.

Bár ha már itt járunk, ki tudja milyen a liszt amit megveszünk, abból gyúrva a tésztát, illetve a tojás milyen tyúkból esett ki.., még ha otthoni a tojás is, a sok táp, meg ki tudja milyen kukorica hibrid amit fogyaszt, szóval nem tudom lehet e még egyáltalán teljeses tiszta ételt előállítani..

De mielőtt nagyon off lenne, köszönöm a válaszokat mégegyszer

2016. febr. 29. 18:15

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!