Szeretnék egy kis fagyasztott jégkrémet (nem vicc, tényleg, csak mert Lengyelországból hoztam) elküldeni távoli ismerőseimnek. Én Debrecen mellett, ők pedig Sopronban laknak. Hát igen, elég nagy a távolság, de mindenképpen el szeretném vitetni. A kérdésem az, hogy postán hülyeség lenne? Mert megolvad, meg minden +másnak is küldenék. De muszáj lenne! Mit csináljak? Futárt fogadjak fel? De az egy csomó pénz, úgyhogy... Én pedig nem tudom elvinni, mert állandóan dolgozok és Sopron innen 4 órára van.
Csak egy kis szervezes es egy hutotaska a lenyeg. Keresel egy tomegkozlekedesi alkalmatossagot Debrecen iranyaba (busz, vonat), a fagylaltot beteszed egy hutotaskaba es a jarmu vezetojet megkered, hogy Debrecenben adja oda az ismerosodnek. Termeszetesen az ismerosodnek megmondod, hogy melyik jarat viszi a fagyit es, hogy menjenek ki erte az allomasra. Ennyi.
2015. júl. 22. 14:47
3/7 anonim válasza:
Hülyeség. Nem bírja ki hűtőtáskában. Mi próbáltunk magunkkal vinni Horvátországban pár pálcás jégkrémet kocsiban, rá volt kötve a szivargyújtóra a hűtőtáska, és elolvadt az egész.
Majd ha az ismerőseid nálad járnak, odaadod nekik. Esetleg várd meg az utazással a telet.
2015. júl. 22. 14:49
4/7 A kérdező kommentje:
Ezt viszont muszáj lenne. GLS-sel küldjem?
2015. júl. 22. 14:56
5/7 anonim válasza:
Lengyelországból hogy hoztad el? Az is szép út volt, ha onnan valahogy kibírták...
A hűtőtáskával az a baj hogy nem fagyasztóláda, a jégkrém hamar elkezd benne olvadni, pláne ilyen melegben. Talán azonnali közvetlen futárral nem tutyi formában érkezne, a sima GLS csomagot is először elvinnék Pestre, ott raktárba kerülne és másnap vinnék tovább, lehet fél Nyugat-Magyarországot megkerülve.
Szerintem közvetlen tömegközlekedési eszköz nem megy arra, szóval vagy expressz futárszolgálat, vagy a közösségi autós utaskereső oldalakon próbálkozz, hátha valaki épp Sopronba megy a környékről.
Léteznek kompresszoros hűtőládák amikben simán kibírnák, de azoknak az árából már elutazhatnának Lengyelországba helyben megenni.
2015. júl. 22. 18:58
6/7 anonim válasza:
Kellene először is szerezned egy olyan dobozt, amiben a parfétortákat is szállítják. Vastag poliészter doboz az ilyen. Abba betenni a cuccot, és fagyasztani -18 fokon valami mélyfagyasztóban. Aztán autós hűtőládába vele sok jégakku mellé, és így lehet talán kibírja Sopronig, de nem 100 százalék. Olyan hűtőboxszal bírná, ami mélyfagyasztós, de azok ára hat számjegyű, nem tudom, van-e ilyen ismeretségi körödben, vagy lehet-e kölcsönözni?
2015. júl. 22. 19:11
7/7 anonim válasza:
Expressz csomagküldő, szárazjég, hőszigetelt doboz (nem hűtőtáska). Az iparban is így csinálják ha valamit fagyasztani kell, de csak egy-egy doboznyi cucc.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!