A rakott krumplihoz tejföl vagy majonéz kell?
én alapjáraton nem szeretem a majonézt, így tuti csak tejföllel csinálnám, de ha a családodnak nincs vele baja akkor kipróbálhatod azzal.
a hagymával plusz ízt fog kapni. pár ember nem szereti, de szerintem a hagyma az egy alap dolog a legtöbb ételhez, főleg itt Magyarországon.
elmondom h csináld egyszerűen. kezdésnek jó lesz. Veszel valami sonkát/kolbászt. Majd elkezdesz piritani hagymát, majd beledobod a sonkát/kolbászt. mikor szépen megsült akkor beleteszed egy tálba, a tálba raksz úgy 2 kisdoboz tejfölt majd összekevered.
A krumplit miután megpucoltad és szeletekre vágtad érdemes 15 percig forralt vizben kis lángon főzni. Majd ha kész akkor egy tálba raksz kis olajat, felsorakoztatod a krumplit majd rá a tejfölös hagymás sonkás/kolbászos cuccot. 50 percig hagyod a sütőben, kiveszed, reszelsz rá sajtot ha van majd vissza 15-20 percre, v ameddig meg nem puhult rendesen a krumpli.
Hagyományos rakott krumpliban nincs hagyma.
A legegyszerűbb elkészíteni.
Tepsi aljára egy kis vaj vagy olaj. Erre a felszeletelt főt krumpli megy, rá a kolbász vagy van aki krinolinnal csinálja, erre rá a főt tojás, majd újra krumpli. Ízesíteni sóval, pirospaprikával, és a tetejét bekened tejföllel. De úgy is nagyon finom ha sajtot teszel rá.
ja igen, azt el is felejtettem:D főtt tojás is kell. azt úgy tudod hogy forralsz vizet, majd mikor forr akkor kis lángra veeszed és 10percig hagyod főzni. ha kész hideg vizet engedsz rá hagyod pár másodpercig és elkezded pucolni.
nem is értem h felejthettem el. a tojás mindennél fontosabb.:D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!