Mennyire veszélyes az ételben bennmaradó kis tojáshéjdarab?
Egyik mamám szerint kb nagyítóval kéne néznem a tojást, nehogy egy iciripiciri tojáshéjadab is bennemaradjon, mert vakbélgyulladást okoz.
Másik mamám szerint nem kell vele foglalkozni, néha 2-3 mm-es darabok is bennemaradhatnak, még egészséges is lehet pl csontritkulás ellen.
Na, én nem szeretnék héjat rágni a nagy nehezen elkészített kajáimban, de pl ha egy max 1 mm-es darab bennmarad, van reális veszélye, hogy vakbélgyulladást kapok?
szintén ugyanezt akartam irni hogyha nem bontaná el a gyomorsav akkor nem adna sok ember a kutyájának
én is PL azt csinálom h a tojáshéjat kicsit összetöröm és odaadom kutyámnak (még szereti is)
Még egyszer köszi mindenkinek a válaszokat :)
Ezentúl már nem fogok annyira aggódni :)
Régebben ajánlották összetörve megenni, csontritkulás ellen.
Vakbélgyulladást nem okoz. Egy barátom vakbélműtétje után azt mondta hogy hajszálat, körömdarabot (rágta a körmét) és
üveggyapotot találtak (azzal dolgozott)a vakbelében.
Már hogyne oldaná a tojást a gyomorsav?
A tojáhéj olyan "gyenge" kalcium-vegyület, hogyha beleteszed sima citromlébe, akkor is pár óra alatt olyan puha lesz, mint a papírlap.
A gyomorba meg sósav van...
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!