Mennyire veszélyes az ételben bennmaradó kis
tojáshéjdarab?
Figyelt kérdés
Egyik mamám szerint kb nagyítóval kéne néznem a tojást, nehogy egy iciripiciri tojáshéjadab is bennemaradjon, mert vakbélgyulladást okoz.
Másik mamám szerint nem kell vele foglalkozni, néha 2-3 mm-es darabok is bennemaradhatnak, még egészséges is lehet pl csontritkulás ellen.
Na, én nem szeretnék héjat rágni a nagy nehezen elkészített kajáimban, de pl ha egy max 1 mm-es darab bennmarad, van reális veszélye, hogy vakbélgyulladást kapok?
Ugyan. Vakbélgyulladást szinte bármitől lehet kapni,de ez nem törvényszerü kicsit sem,ment már át pár kiló tojáshéj,dióhéj,szőlőmag stb rajtad ,anélkül hogy vakbélgyulladást kaptál volna.
2010. márc. 28. 23:10
2/15 anonim válasza:
Van esély rá. A gyomorsavban nen oldódik és mivel lapos becsúszhat a vakbélbe. Kicsi az esély de én is gondosan töröm fel a tojást és meddig tart kihalászni a héjat.Én ki vagyok akadva mikor félkézzel törik fel a tojást mire jó az?És minden tojást megmosok mert akkor a héja nem száraz és nem pattan.
2010. márc. 28. 23:16
3/15 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat :)
Én is mindig alapos vagyok és próbálok mindent kiszedni, inkább az okoz gondot, mikor marad egy kis "pötty" ami asszem szikfolt vagy vmi ilyesmi, és tök nehéz kibányászni, de persze bennem van h "mi van ha mégis héj?"
2010. márc. 28. 23:34
4/15 anonim válasza:
Ne izgulj ennyire emiatt, én például nem is tudtam, hogy vakbélgyulladást okoz.. pedig biztos előfordult már, hogy tojglihéj volt az ételben! :)
2010. márc. 28. 23:53
5/15 anonim válasza:
Baromság!
Tökéletesen feloldja a gyomorsav, én van hogy félig héjastul eszem a tojást..
2010. márc. 28. 23:55
6/15 anonim válasza:
Vakbélygyulát leginkább romlott kajától lehet kapni vagy emészthetetlen félig nyers hústól, vagy ilyesmitől..
A vakbél ugyanúgy működik mint a mandula, ha komoly fertőzés van akkor magábagyüjtia cuccost amíg tudja, aztán ha már fullon van és nem tud ürülni akkor begyullad..
2010. márc. 28. 23:57
7/15 anonim válasza:
Most nemazért, de pár éve mamám darált tojáshéjat evett joghurtba keverve a csontritkulása miatt, és nem lett tőle semmi baja.
2010. márc. 29. 00:03
8/15 anonim válasza:
" darált tojáshéjat evett joghurtba"
Egyszer darabos tojáshéjról volt szó másodszor hülyeség darált tojáshéjat enni mert nem hasznosul semmit.Csak a Ca Mg komplex szívódik fel.
2010. márc. 29. 00:14
9/15 anonim válasza:
anyám minden egyes kis tojásjéj darabot kibányászik a tojásból,romlott kaját sosem ettem,mégis ki kellett venni a vakbelem pár éve...
2010. márc. 29. 07:11
10/15 anonim válasza:
Ez hülyeség a gyomorsav elbontja, különben is összetörve a kutyakajába beleszoktam tenni a kalcium tartalma miatt.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!