Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Mennyire veszélyes az ételben...

Mennyire veszélyes az ételben bennmaradó kis tojáshéjdarab?

Figyelt kérdés

Egyik mamám szerint kb nagyítóval kéne néznem a tojást, nehogy egy iciripiciri tojáshéjadab is bennemaradjon, mert vakbélgyulladást okoz.

Másik mamám szerint nem kell vele foglalkozni, néha 2-3 mm-es darabok is bennemaradhatnak, még egészséges is lehet pl csontritkulás ellen.

Na, én nem szeretnék héjat rágni a nagy nehezen elkészített kajáimban, de pl ha egy max 1 mm-es darab bennmarad, van reális veszélye, hogy vakbélgyulladást kapok?

2010. márc. 28. 23:03
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
100%
Ugyan. Vakbélgyulladást szinte bármitől lehet kapni,de ez nem törvényszerü kicsit sem,ment már át pár kiló tojáshéj,dióhéj,szőlőmag stb rajtad ,anélkül hogy vakbélgyulladást kaptál volna.
2010. márc. 28. 23:10
 2/15 anonim ***** válasza:
63%
Van esély rá. A gyomorsavban nen oldódik és mivel lapos becsúszhat a vakbélbe. Kicsi az esély de én is gondosan töröm fel a tojást és meddig tart kihalászni a héjat.Én ki vagyok akadva mikor félkézzel törik fel a tojást mire jó az?És minden tojást megmosok mert akkor a héja nem száraz és nem pattan.
2010. márc. 28. 23:16
 3/15 A kérdező kommentje:

Köszi a válaszokat :)

Én is mindig alapos vagyok és próbálok mindent kiszedni, inkább az okoz gondot, mikor marad egy kis "pötty" ami asszem szikfolt vagy vmi ilyesmi, és tök nehéz kibányászni, de persze bennem van h "mi van ha mégis héj?"

2010. márc. 28. 23:34
 4/15 anonim válasza:
100%
Ne izgulj ennyire emiatt, én például nem is tudtam, hogy vakbélgyulladást okoz.. pedig biztos előfordult már, hogy tojglihéj volt az ételben! :)
2010. márc. 28. 23:53
 5/15 anonim ***** válasza:
100%

Baromság!

Tökéletesen feloldja a gyomorsav, én van hogy félig héjastul eszem a tojást..

2010. márc. 28. 23:55
 6/15 anonim ***** válasza:
100%

Vakbélygyulát leginkább romlott kajától lehet kapni vagy emészthetetlen félig nyers hústól, vagy ilyesmitől..

A vakbél ugyanúgy működik mint a mandula, ha komoly fertőzés van akkor magábagyüjtia cuccost amíg tudja, aztán ha már fullon van és nem tud ürülni akkor begyullad..

2010. márc. 28. 23:57
 7/15 anonim ***** válasza:
100%
Most nemazért, de pár éve mamám darált tojáshéjat evett joghurtba keverve a csontritkulása miatt, és nem lett tőle semmi baja.
2010. márc. 29. 00:03
 8/15 anonim ***** válasza:
69%

" darált tojáshéjat evett joghurtba"

Egyszer darabos tojáshéjról volt szó másodszor hülyeség darált tojáshéjat enni mert nem hasznosul semmit.Csak a Ca Mg komplex szívódik fel.

2010. márc. 29. 00:14
 9/15 anonim ***** válasza:
100%
anyám minden egyes kis tojásjéj darabot kibányászik a tojásból,romlott kaját sosem ettem,mégis ki kellett venni a vakbelem pár éve...
2010. márc. 29. 07:11
 10/15 anonim ***** válasza:
100%
Ez hülyeség a gyomorsav elbontja, különben is összetörve a kutyakajába beleszoktam tenni a kalcium tartalma miatt.
2010. márc. 29. 07:23
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!