Bizonyára már sokszor és sokféleképpen megfogalmazott kérdésre keresek választ! Hogy főzzek sokat, táplálót és OLCSÓT?
Egyedülálló Édesanya vár konyhai tippeket, hogy 3 kamaszfiát a minimálbérből kellően jóllakassa.
Állandóan éhesek, növésben vannak, sportolnak.
Remekül főzök, rizses, krumplis, tésztás ételek naponta kerülnek asztalra.
Beszerzés! Honnan, hol mit a legjobb? Budapesten vannak olcsóbb helyek? Olyan sem gond, ahol rengeteg a közeli lejáratú, mert azonnal elfogy... Piacok, kínaiak?
A cikinek számító helyek, megoldások is érdekelnek; a minap leértékelt szaloncukorral oldottam meg a "beledobálós" piskóta ízesítését!
Köszönöm!
Én javaslom, hogy válaszd ki a számodra legszimpatikusabb bevásárlóláncot, igénylej törzsvásárlói kártyát és gyűjtsd a pontokat!
Nekem pl a Clubcardom (Tesco) és Supershop (Spar, Interspar) kártyám van. Minden vásárlás után kapok pontokat, amik aztán majd kedvezményeket biztosítanak.
A Tescoban 200 forintonként jár egy pont, illetve a rendszer figyeli, hogy milyen termékeket vásárolsz rendszeresen és aztán minden összegyűjtött 200 pont után automatikusan küldenek postán egy kuponfüzetet személyreszabottan. Nekem például 2x500 forint van benne ami a végösszegből jön le, és mivel én sok zöldséget és gyümölcsöt (frisset, mirelitet és konzerveset is) szoktam vásárolni, ezért általában azokra kapok így egyetemlegesen 10-20% kedvezményt. De olyan is volt már, hogy például csirkemellre kaptam párszáz forintot. A lényeg, hogy mindenkinek személyre szabják, egyedi kuponokat/kedvezményeket küldenek és ez tök jó, mert így nincs az a cikis helyzet, hogy kapsz egy kuponfüzetet a hűségedért cserébe, amiben csupa olyan dolgok vannak, amire neked egyáltalán nincs szükséged.
A Sparban, Intersparban pedig gyűjtheted a pontokat, ott nem küldenek kuponfüzetet, de minden vásárlás után kapsz egy külön blokkot, amin van egy termékre 20-25%os kedvezmény, ez azonban egyáltalán nem személyre szabott, én legutóbb pl Liberora kaptam, hát ezt nyilván nem fogom igénybe venni, mert nincsen gyerekem. :) Viszont, gyűjtöd szorgalmasan a pontkat és akármikor dönthetsz úgy, hogy te készpénz helyett a vásárolt dolgokat pontokból fizeted ki. Szerintem ez is nagy segítség lehet, még akkor is, ha csak párszáz vagy ezer forintos összegről beszélünk.
Illetve érdemes a szórólapokat, reklámújságokat figyelni, mert sokszor van, hogy vannak bennük végösszegi 500-1000 forintos vagy 20%os kedvezményt biztosító kuponok.
Írtad, hogy a "cikinek számító" megoldások is érdekelnek: tőlem nem messze van egy kis zöldséges, itt a tulajdonos nagyon kedves és azokat a termékeket, amiket már nem nagyon vesznek meg emberek de még nem rothadtak, tehát abszolút fogyaszthatóak (pl bebarnult banán vagy alma) odaadja egy rászoruló házaspárnak. Hetente kétszer jönnek érte, ez is segítség, esetleg érdeklődhetsz a te közeledben lévő zöldségesnél, ha úgy van.
Valami közeli étteremnél ugyanígy bepróbálkozhatsz, ott sokszor van, hogy komplett menük (leves+második) maradnak meg, én önkénteskedem és sokszor van, hogy éttermek hívnak fel minket, hogy van ennyi és ennyi megmaradt ételük, odaadnák a rászorulóknak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!