Elrontott zöldbabfőzelék megmenthető még?
Eléggé amatőr hiba: túl sok vihet tettem hozzá, de erre csak akkor jöttem rá, amikor teljesen kész volt. Így a főzelék helyett leves lett...
Fogalmam sincs, mivel tudnám kijavítani utólag. Ha belefőzök még zöldbabot, akkor az előző adag atomjaira fő, mire az új megpuhul...
Vagy vegyek le levet belőle és tegyek hozzá még rántást?
Még az előző vagyok.
Babot is tehetsz hozzá, csak akkor külön főzd meg.
Krumplipehely-por!
De csak vigyázva, kis adagonként, alaposan elkeverve.
Az ízén nem fog változtatni, viszont nagyon jól sűrít.
Én habarás helyett már minden főzelékhez ezt használok.
A krumplipehely jól hangzik, veszek majd!
Most annyiból meg vagyok kötve, hogy beteg kisgyerekkel vagyok itthon. Az állapota miatt nem szívesen vinném emberek közé most, egyedül meg nem hagyhatom.
Úgyhogy csak abból tudok dolgozni, ami itthon van.
Ilyen esetekre találta ki a Knorr az ételsűrítőt:
A tejfölös zöldbabfőzelék esetében: még 1 kanál tejföl, amibe előtte lisztet símára kavarsz, és azzal főzöd össze
Ha tejföl nélküli, akkor a lisztet vízzel kavarod símára és azt csorgatod bele
Bármelyik is, egyet-kettőt forr, és minden oké!!!
Ha esetleg csomós maradt amit kikavartál, akkor teaszűrőn, leves-szűrőn keresztül csorgasd bele!!!
igazándiból pürépor, csak mi a családba hívjuk pehelynek, mert az a változat, amit használunk kicsit olyan pehelyszerű :)
nekünk ez a fajta jött be Dr. Willi Knoll [link]
de van többféle az üzletekben.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!