Vasárnapi ebédre mit szoktatok késziteni? Adjatok valami recepteket mert elsül a fejem . De csak szolok 8 hos babám van és melette nem sokat birok konyhába lenni.
Szia!
Csirkemell előző este bele fokhagymás tejbe, reggel kiveszed, olajozott tepsibe teszed, én jénaiba szoktam. Teszel rá ételízesítőt, borsot, esetleg majorannát. Mellé gerezdekre szedett fokhagymát. Nem kell megpucolni a fokit, sőt, nem is szabad! Az egészet lefeded alufóliával, és mehet a sütőbe. Amikor érzed, hogy puha, ehető, (kb egy óra), akkor meglocsolod mézzel és alufólia nélkül sütöd még egy picikét. Olyan 20-25percet. Mellé köretnek lehet rizs, főzőtasakos, ha gyorsat akarsz.
Én krumplipürét szoktam mellé tálalni. Megfőzöd a krumplit, összetöröd, és a husi mellett sült fokik belsejét belenyomkodod. Só, bors, pirospaprika hozzá, meg persze vaj és pici tejszín.
Ha gondolod hozzá majonézes kukoricasaláta, vágott vegyesköret, bármi jó!
És lehet, hogy elsőre pepecs, de nem!
Hisz a krumplira nem kell figyelni,míg meg nem fő, a husit is nyugodtan otthagyhatod, amíg sül, nem kell folyton nézegetni.
Én mikor először csináltam, a nagylányom 1éves 2hónapos volt, a kislányom alig 2hónapos. És simán meg lehet csinálni!
Első vagyok:
Csinálsz egy sima rántott levest.
Pirítasz mellé kis kockára vágott kenyeret, és tálaláskor teszed csak bele, a tetejére reszelt sajt.
Ez is nagyon finom, és egy 8hós a levét megkóstolhatja.
8 hónaposan a babádnak még tényleg külön kell főzni, de nem is ez volt a kérdés.
Nekem olyan ötletem van, hogy pl. készítesz egy jó nagy adag pörköltet, akkor az vasárnap jó lesz pl. kifőtt tésztával, hétfőn egy gyors főzelékre feltétnek, kedden pedig a maradékból tudsz csinálni egy nagyon finom gulyás levest (vagy tarhonyás húst).
De gyors vasárnapi ebéd lehet: Holstein szelet (natúr sült husi tökörtojással) + párolt rízs: Felteszed a megfelelő mennyiségű vizet melegedni, ezalatt megprirítod a rízst, felöntöd a forró vízzel, sózod (én vegetát is zoktam bele), és betolod 20 percre a sütőbe, amíg ott párolódik, addig kisütöd a husit és a tojást. Előkészületekkel együtt megvan 40 perc alatt.
De hasonlóan gyorsan megvan pl a cigánypecsenye, vagy bármilyen rántott dolog is (rántotthús, hal, sajt, gomba, stb...
Aztán nem kell sokat bibelődni pl. a stefánia vagdalttal.
Felteszed a tojásokat főni, ezalatt bekevered a fasírthúst. Megpucolod a tojásokat. Lerakod a tepsibe a hús negyed részét mint a rúd alapját. Szép sorban rápakolod a tojásokat, és beborítod a többi hússal. Szép rudat formázol belőle, megszórod zsemlemorzsával, letakarod fóliával és mehet a sütőbe 1 órára. Ezután leveszed a fóliát és visszatolod, hogy megpiruljon. Köretnek egy gyors krumplipüre. Ehhez sem kell sokat a konyhában töltened, mert amíg sül a Stefánia már foglalkozhatsz a babáddal.
Hirtelen ezek jutottak az eszembe.
Nem kell félned igen tudom,hogy külön kell föznöm és külön is fözök neki...és pedig:
-csibemellehusa,krumpli,répiko,máj,és husi leves levével higgittom,
-répa krumpli,rizs,
-rizs,répa
-rizs,valamijen gyümi banán,alma,barack....
-tejpépepek
-griz
-plazmakeksz
ijeneket készitek neki....
De azért köszönöm hogy irtatok...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!