Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Egyetlen teafiltert felhasznál...

Egyetlen teafiltert felhasználni még egyszer? Tapasztalatok?

Figyelt kérdés

Szerintem másodszor is egész jó teát lehet így rottyantani belőle. Sőt, eltenni későbbre a filtert, és egyszerre használni fel két filtert harmadszorra.

Nem vagyok skót, magyar vagyok. Viszont ha már itt a lehetőség, miért ne tartson tovább a tea ugyanannyi pénzért?

Ki mit gondol erről, mi a tapasztalata? Jó lesz még úgy is a tea? Esetleg nyugtató hatású teánál is használható,

2015. okt. 29. 20:39
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
100%
Neked jó. Akkor meg?
2015. okt. 29. 20:52
 2/14 Amarok Tonrar ***** válasza:
100%
Ha normális teát normálisan főzöl, akkor nem sok minden marad abban a filterben. Ez gyógynövényes (nyugtató, gyulladáscsökkentő stb.) teánál főleg igaz. Marad benne valamennyi hatóanyag, de annak már se íze, se hatása nem lesz nagyon. Ráadásul a szárított növény nem újra kiszárad, hanem simán elkezd rothadni, azt kioldani pedig nem egészséges. Ha jól kiáztattad a filtert (miért ne tennéd, ez a lényege), akkor nem érdemes másodszor is felhasználni.
2015. okt. 29. 20:54
 3/14 anonim ***** válasza:
100%
2. jol mondja, nem annyira javallott ketszer kifozni, foleg hogy sem hatasa, sem ize nem lesz az eredeti, masreszt a rohadni kezdo teafuvet nem is szivesen issza az ember. azt megteheted, ha lefozod a filtert, utana rogton odateszel meg egy labasnyi teat, akkor a meg meleg filtert beledobod, igy megszinezi es kicsit izesiti is a 2. adagot.
2015. okt. 29. 21:14
 4/14 anonim ***** válasza:
100%
Ha neked izlik, igyad. A magam reszerol raszanom azt a kb. 40 forintot, amennyibe egy filter kerul...
2015. okt. 29. 21:14
 5/14 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat!

Ha aznap használom fel a filtert többször, az sem túl egészséges?

2015. okt. 29. 22:03
 6/14 Amarok Tonrar ***** válasza:
100%
Nem igazán, de a lényeg, hogy értelme sem nagyon lenne.
2015. okt. 29. 22:06
 7/14 anonim ***** válasza:
Nem csak az íze lesz élvezhetetlen, de a filteres amúgy is minimális hatásából is veszít, jelentősen - nem élénkít vagy nyugtat, attól függően milyen tea lenne. Magyarán kapsz egy vízizű, hatóanyag nélküli löttyöt... ez már tényleg a csóróság legalja.
2015. okt. 29. 22:27
 8/14 anonim ***** válasza:
69%

A fekete filteres teákat mindig több pohár vízbe használom fel. Persze ha kiázott az elsőbe, akkor nem érdemes, vagy eleve nagy bögrébe teszem, vagy éppcsak meglötyögtetem benne s félreteszem, többnyire igen hamar megiszom úgyis. Igazából jobb az első módszer.

A gyümölcsteák másak, azokból inkább egy csészébe kéne 2 filter, de úgy se jók (azért nem mindegy milyen, persze, de már a középáras filteres is drágább, mint sok jóval ízesebb szálas). Csak leveles gyümölcsteát veszek, persze abból is sok kell s nem önthető le többször, de legalább színes és finom lesz.

A zöldteákat lehet többször leönteni (persze szálasról beszélek újfent, filteres zöldet nem is szoktam volt inni. jelenleg pedig semmilyen filteresem nincs, nem sok értelmét látom, van 1-2 percem teát készíteni fűből), ez teljesen normális felhasználási módjuk. Rémlik valami az első lé kiöntéséről, amit nagy ívben hanyagolok.

Viszont most van egy Earl Grey teám, ami hihetetlenül erős. Alig használok belőle, de többször kell leöntenem, annyira erős :D Ez jó. Ő is szálas.

Nyilván ízlés dolga is az ilyesmi, én nem szeretem nagyon erősen a fekete teát. A zöldet sem.

2015. okt. 30. 00:23
 9/14 anonim ***** válasza:
100%
Inkább csináld több vízzel egyszerre, ha már spórolni akarsz. :D
2015. okt. 30. 12:57
 10/14 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat. Én úgy tapasztaltam, hogy a második felhasználásnál is használható a filter, színe és íze is van. Ettől függetlenül is lehet hatástalan, nem jó?

Az is benne lehet, hogy nem áztatom ki megfelelően elsőre, pedig jó 20 percet szoktam hagyni ázni, igaz, a víz kiöntése után.

2015. okt. 30. 22:43
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!