Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Mit tennétek az ivóvízbe,...

Mit tennétek az ivóvízbe, hogy ízletesebb, szomjoltóbb legyen?

Figyelt kérdés
Általában gyümölcslét iszunk otthon vízzel felhigítva. Szinte mindig duplájára higítjuk, egy 2 l-es pille palackban az 1 l-es gyümölcsleveket, amik legalább 50%-osak. Mást nem adunk hozzá, így fogyasztjuk lehűtve főleg nyáron. Szomjat oltja, de hátránya, hogy elég drágák a gyümölcslevek, ezért inkább sima csapvizet innánk már a továbbiakban. Annak viszont az a hátránya, hogy nem túl jóízű, gyakorlatilag ízetlen, és nem is oltja igazán a szomjat, tehát ha megiszok egy pohárral, akkor egyrészt enyhén hányingerem lesz, másrészt továbbra is szomjas vagyok. Mit lehetne a csapvízhez adagolni, hogy ezek a negatív hatások megszűnjenek? Talán konyhasót, cukrot, borkősavat, citromsavat, valami sókeveréket, vagy mást?

2015. szept. 7. 21:54
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:

Tapasztalatom szerint a sima víz a leginkább szomjoltó, maximum egy icipici citromlevet lehet bele tenni.

Minden mással keverve csak szomjasabbá tesz.

2015. szept. 8. 09:39
 12/19 anonim ***** válasza:
Kérlekszépen CO2-t.
2015. szept. 8. 10:21
 13/19 anonim ***** válasza:
Nekem a cukortalan limonádé vagy a szódavíz segít, ha a sima víz nem oltja a szomjam. Jókat írtak itt, kevés gyümölcs, gyömbér, ezek kellemesek :)
2015. szept. 8. 13:03
 14/19 A kérdező kommentje:
zseniális a gyümölcsös víz, és utána mit kezdesz a megpuhult gyümivel, ubival? kovi ubi és gyümi levi?
2015. szept. 8. 16:12
 15/19 anonim ***** válasza:

Én írtam a gyümölcsös uborkás vizet.

Mit kezdek vele? Természetesen kidobom, hisz a vízben való állástól az összes íz kiázik belőle. Ha nagyon hamar elfogy a víz még max. egyszer feltöltöm. Literes kancsóba szoktam tenni.

Nem kell bele túl sok almából max. egy fél alma megy bele, málnából egy fél marék, uborkából 5-6 karika. De nem így isszuk folyton a vizet. Csak ha épp kedvem van megcsinálni.

2015. szept. 8. 16:15
 16/19 anonim ***** válasza:
ha csóró vagy, szokd meg a semmilyen ízt.
2015. szept. 8. 17:44
 17/19 anonim ***** válasza:
Semmit! Ha tiszta és finom, akkor attól nincs jobb!
2015. szept. 15. 08:10
 18/19 anonim válasza:
17%
Kevés pisi legjobb ha egy cukorbetegé a családbqn ha nincs ilyen saját pisid pici cukorral keverve kitűnő szomjúságrq
2015. szept. 17. 02:06
 19/19 anonim ***** válasza:
Én teát készítek be több litert, üvegekbe behűtve. édesítővel, citromlével
2015. szept. 17. 10:34
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!