Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Mit tennétek az ivóvízbe,...

Mit tennétek az ivóvízbe, hogy ízletesebb, szomjoltóbb legyen?

Figyelt kérdés
Általában gyümölcslét iszunk otthon vízzel felhigítva. Szinte mindig duplájára higítjuk, egy 2 l-es pille palackban az 1 l-es gyümölcsleveket, amik legalább 50%-osak. Mást nem adunk hozzá, így fogyasztjuk lehűtve főleg nyáron. Szomjat oltja, de hátránya, hogy elég drágák a gyümölcslevek, ezért inkább sima csapvizet innánk már a továbbiakban. Annak viszont az a hátránya, hogy nem túl jóízű, gyakorlatilag ízetlen, és nem is oltja igazán a szomjat, tehát ha megiszok egy pohárral, akkor egyrészt enyhén hányingerem lesz, másrészt továbbra is szomjas vagyok. Mit lehetne a csapvízhez adagolni, hogy ezek a negatív hatások megszűnjenek? Talán konyhasót, cukrot, borkősavat, citromsavat, valami sókeveréket, vagy mást?

2015. szept. 7. 21:54
1 2
 1/19 A kérdező kommentje:
Jah igen, a szörp kimaradt, mint lehetőség. Azzal az a gond, hogy szintén elég drága, másrészt a párom megiszogatja víz nélkül, kis pálinkáspohárba önti és elnyalogatja, addig jár rá, mint csorda a jó kútra, amíg teljesen be nem nyakalja az egészet.
2015. szept. 7. 22:01
 2/19 anonim ***** válasza:
26%
Bolero italpor, v mas instant uditoporok. Bar ezek tele vannak cukorral, de olcsok es van amelyik jo is.
2015. szept. 7. 22:06
 3/19 A kérdező kommentje:
Hát igen, ezekben színezék is van. és ha az ember napi szinten ezt fogyasztja, talán nem tesz jót az egészségnek.
2015. szept. 7. 22:08
 4/19 anonim ***** válasza:
95%

Én citromlevet teszek bele. Nem túl sokat, épp még nem bizseregteti a nyelvet. Olyan mint egy limonádé, cukor nélkül. Mondjuk anyám szerint mint a hányás...?? De szerintem próbáld ki, hagyd, hogy megszokja az ízét a szád.

Amúgy mi a baj a teával?

Nyáron bedobod a hűtőbe.

2015. szept. 7. 22:08
 5/19 anonim ***** válasza:
#2 azok a szarok marha egészségtelenek, plusz nem fogják jobban oltani a szomjat, sőt
2015. szept. 7. 22:09
 6/19 anonim ***** válasza:
Citromot, citromlevet, esetleg cukorral.
2015. szept. 7. 22:24
 7/19 anonim ***** válasza:
Limonádét szoktam ami pillanatok alatt megvan és igazán jól oltja a szomjúságot. Én úgy csinálom, hogy annyit citromlevet teszek bele egy 1,5 vagy 2 l-es üvegbe, mint mondjuk amennyi szörpöt is tennék (50%-ost) valamint egy nyomásnyi édesítőszert :) Én mindig ezt iszom. Bár van hogy nincs kedvem megcsinálni vagy éppen elfogyott, ekkor pohárba pár csepp citromlé édesítő nélkül csak vízzel.
2015. szept. 7. 23:37
 8/19 anonim ***** válasza:

Az a baj, hogy nem szeretitek a csapvizet, vagy hogy nem elég jó minőségű nálatok a víz? Mert olyan is van, és nagyon sokan akkor inkább ásványvizet vesznek, és azt isszák, mert az legalább tiszta víz. Csak nem tudom nálad melyik eset áll fenn.

Amúgy ha én nyáron fel akarom dobni a vizet (mondjuk én szinte csak azt iszok), akkor citromot teszek bele, és csak azt. Attól jó savanyú íze lesz neki, és szerintem nagyon jól ontja a szomjat.

Most már közeleg a tél (Trónok harca után szabadon), és tudnám javasolni nektek a teázást. Persze nem a filtereset, hanem a teafüveket. Én múltkor 2000 körül vettem magyalteát, és nagyon finom, különleges íze van. Elsőre soknak tűnik ez az összeg, de olyan mennyiséget vettem, hogy ne tudd meg, mennyit le lehet belőle főzni. Ha veszel többféle teafüvet hónapokig el lehetsz vele. Mindenképpen ajánlom, télen jól esik majd a meleg tea.

2015. szept. 8. 00:45
 9/19 anonim ***** válasza:
Igazi citrom leve (nem az üveges), és karikára vágott gyömbér egy pici cukorral. Isteni finom, ahogy a citrom fanyar íze keveredik a gyömbér csípősségével. Próbáld ki.
2015. szept. 8. 03:13
 10/19 anonim ***** válasza:

Mi általában csapvízet iszunk vagy szódát.

Viszont ami nálunk bejött, hogy a vízbe teszünk gyümölcsöt, úgy be a hűtőbe és ugyan minimálisan de átveszi a víz a gyümölcs ízét. Nálunk jó ízű a víz, szeretjük is.

Amit szoktam beletenni: alma, körte, citrom, narancs, málna, eper, grapefruit, ribizli, szeder, uborka (jó ez nem gyümölcs, de finom), gyömbér, jó bele pár szem menta levél is.

2015. szept. 8. 09:03
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!