Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Európai mogyorót hogy kell...

Európai mogyorót hogy kell eltenni télre?

Figyelt kérdés
Van a szomszédba egy Európai mogyorobokor. Es atlog egy resze az udvarunkba, ami lepotyogott felszedtem es el szeretnem tenni télre kalacsba jo lesz vagy mogyorós kiflibe viszont nem tudom hogy mit kell ilyenkor tenni. Hagyjam a "hazaban" es ugy rakjam el ? Vagy törjem meg es azt szaritsam ki majd darálva rakjam el ? Aki tudja kérem segítsen !
2015. aug. 31. 19:23
 1/4 anonim ***** válasza:
78%

Ugyanúgy tárold, mint a diót. Kiszárítva héjastól, szellős helyen, vagy megpucolva tedd fagyasztóba, mert ez is könnyen avasodik.

Amúgy azt nem értem miért európai :)

Van mogyoró, ami bokron terem és van földi mogyoró, amit sokat hívnak amerikai mogyorónak.

2015. aug. 31. 19:32
 2/4 anonim ***** válasza:
100%
Mi nem szoktuk megtörni, ugyanúgy, ahogy a diót sem. A lényeg hogy száraz helyen tárold.
2015. aug. 31. 19:33
 3/4 anonim ***** válasza:
84%

Én török mogyorónak ismerem, gondolom ugyanarról beszélünk.

Hűvös száraz helyen szellős edényben vagy zsákban a héjában is tárolhatod. Vagy feltöröd, és beteszed a fagyasztóba, mert feltörve könnyebben avasodik.

2015. aug. 31. 19:34
 4/4 anonim ***** válasza:
100%

Van a torokmogyoro (ami a piros mogyoros csokiban is van) kerek alaku es kis sapka van rajta mint a makkon. Masik az amerikai mogyoro, ez olyan hosszukas (ebbol keszul a sosmogyoro) rancos huvelyben van altalaban kettesevel.

A torok mogyorot ugyan ugy kell tarolni/kezelni mint a diot (szaraz helyen).

2015. szept. 1. 11:36

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!