Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Ha a bolti mogyorót megmosom...

Ha a bolti mogyorót megmosom a sótól, és belerakom a kávédarálóba, akkor mogyoróvaj lesz belőle ott?

Figyelt kérdés

2015. jún. 5. 21:53
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
22%

Hogyne persze.

Ha egy tábla csokit teszel hozzá, akkor meg rögtön nutella.

2015. jún. 5. 22:28
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/12 anonim ***** válasza:
84%
Nem, akkor leég a kávédaráló motorja 1 perc alatt (lehet, hogy kevesebb). A turmixgép se jó. Egyedül egy nagy teljesítményű örlő/aprító (nekem adták a turmixgéphez, abban őröltem diót, csináltam porcukrot.-Nameg mogyoróvajat. Amit héjas mogyoróból a legjobb csinálni.
2015. jún. 5. 22:34
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/12 anonim ***** válasza:
100%
A sós mogyorót NEM kell lemosni, hanem sósan összedarálni (de nem kávédarálóval, hanem késes aprítóval), és utána összeturmixolni étolajjal. Ugyanis a mogyoróvajban nincs vaj, csak olaj.
2015. jún. 5. 22:38
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/12 anonim ***** válasza:
100%
de miért ég le tőle, amikor még csak nem is olyan kemény, mint a kávébab?
2015. jún. 5. 22:40
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/12 anonim ***** válasza:
100%
Azért ég le a kávédaráló motorja, mert 150 watt. :) Ehhez kell vagy 400 watt. Ja, és ettem a múlt hétvégén csokis kávébabot, puha volt. Átvertek? :o
2015. jún. 5. 22:52
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/12 A kérdező kommentje:
Muszáj étolajat tenni később hozzá?
2015. jún. 5. 22:56
 7/12 anonim ***** válasza:
100%
Kell olaj, de én olívaolajat szoktam, ne ronts a minőségen. De nem kell sok, csak hogy könnyebben darálódjon a nedvességtől. Én nem is szoktam teljesen ledarálni, szeretem, ha darabos.
2015. jún. 5. 22:59
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/12 anonim ***** válasza:
100%
De az isten szerelmére, ne a kávédarálóban kezdd el... :)
2015. jún. 5. 23:00
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/12 anonim ***** válasza:
100%
Talán ez segít: [link]
2015. jún. 5. 23:04
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/12 anonim ***** válasza:
100%

Nekem olajos magvak darálására is alkalmas kávédarálóm van, az vajjá alakította a kókuszt, mással még nem próbálkoztam.

A régi kávédarálóm még a mandula és a mazsola darálását sem viselte jól, de a diót is elég csúnyán darálta. Szinte rendes dió se lett belőle, vajra esélyem se lett volna. Direkt olajos magvakhoz való kell, az roppant gyorsan és alaposan darál, s ha sokáig nyüstöljük, akkor megvajasodik a cucc :) Kókuszzsírral elkeverve szoktam megszilárdítani bonbonformákban, de persze kinek mi tetszik.

2015. jún. 5. 23:30
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!