Mi a különbség a mogyorókrém és a mogyoróvaj között?
A mogyoróvaj az amcsi filmekből jólismert sárgás cucc ami földimogyoróból készült.
A mogyorókrém fáról származó mogyoróból és csokoládéból van.
Keress rá gugliban "mogyorókrém összetevők" és "mogyoróvaj összetevők" látni fogod, hogy a mogyoróvajban sok a mogyoró és nincs kakaópor, ízre is mogyoróízű. A mogyorokrém ízre főként csokikrém némi mogyoróízzel.
"Nutella
Összetevők
Cukor, Pálmaolaj, Mogyoró (13%), Zsírszegény kakaópor (7,4%), Sovány tejpor (6,6%), Tejsavópor, Emulgeálószer: lecitinek (szója), Vanillin"
"Skippy lágy mogyoróvaj
Földimogyoró 90%, cukor, hidrogénezett pálmaolaj, só, mogyoróolaj"
(Hazánkban az összetevők sorrendben a nagyobb mennyiségű tartalomtól indulnak az egyre kevesebb felé, így a mogyorókrémben a cukor a legtöbb, míg a mogyoróvajban a mogyoró.)
a pékségben belémkötött az eladó, amikor lenutellakrémeztem a mogyorókrémes péksütijüket
állítólag a kettő nem ugyanaz a mogyorókrém és a nutella.
de nem én pontoztam le a 4-est, csak jelzem, mert félreérthető lehet
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!