Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Hogy kell profin panirozni?

Hogy kell profin panirozni?

Figyelt kérdés
hogy ne legyen szakados, foltos a panir? rantott sajtnal pl szeretnem, ha olyan kopogos lenne a vegeredmeny, belul meg ugye folyos a sajt. ezt hogy tudnam a leghatekonyabban elerni? meg hogy ne legyen cakkos a szele? hanem sima, lekerekitett, mint ahogy az ettermekben talaljak?
2015. aug. 17. 20:06
 1/8 A kérdező kommentje:
annyit mar elertem, hogy nem folyik ki a sajt, de valahogy megsem az igazi. rantott zoldsegeknel is ilyen furi a panir, nem tetszik. a rantott husokkal nincs gondom, az megy, de a rantott zoldsegek es a sajt mindig bosszant, hogy nem tokeletes. rantott hal is megy...ez meg nem :D miert, mit ronthatok el?
2015. aug. 17. 20:08
 2/8 anonim ***** válasza:
Rántott sajtnak akkor lesz elég erős a panírja, ha először tejbe mártod, majd liszt és tojás, megint liszt és tojás, aztán panírmorzsa.
2015. aug. 17. 20:22
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/8 anonim ***** válasza:
47%
Az éttermekben fagyasztottból készítik, azért olyan sima, lekerekített.
2015. aug. 17. 20:28
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/8 A kérdező kommentje:
koszi, a fagyasztasra en is gondoltam mar. legkozelebb kiprobalom mindenkepp!a tej is jo otlet
2015. aug. 17. 20:29
 5/8 anonim ***** válasza:
100%

Nekem egy szakács ismerősöm mondta ezt:

- tejben megforgatod a sajtot

- lisztbe forgatás

- tojásba forgatás

- morzsába forgatás, jól meg kell lapogatni

- újra tojásba forgatás

- ismét morzsa.

Tálcára kell tenni és 1-2 órára be a fagyasztóba. Csak akkor kivenni, mielőtt sütöd és úgy rögtön mehet a forró olajba.

Egész jó lesz így. Bár ezzel sokat kell pepecselni, ezért ha nagyon rántott sajtot akarunk, megveszem a mirelitet.

2015. aug. 17. 21:18
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/8 anonim ***** válasza:
100%
Én a rántott sajtot évek óta palacsintatészta és morzsa kombinációjával sütöm. Tejből és lisztből csinálok egy sűrűbb tésztát (de csináltam már vízzel is, úgy sem volt rossz), ebben megforgatom a sajtot, kicsit lecsepegtetem, aztán megforgatom zsemlemorzsában, és mehet az olajba. Nagyon finom, ropogós lesz így a bundája, és nem folyik ki a sajt. Rántott töknél is bevált. Régen egyébként én is úgy csináltam, mint ahogy az5-ös válaszoló írta, de nekem macerás volt.
2015. aug. 18. 10:15
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/8 anonim ***** válasza:
Nekem úgy tanították, hogy a sajtot picikét bevizezem, (olcsóbb mint a tejes változat, de az is jó) liszt, tojás, morzsa, tojás morzsa. Be a fagyasztóba negyed órára, majd a sütéshez egy kis edényben forró!!! olajban pár másodperc alatt megsütni. A lényeg hogy egyesével kell sütni. Kicsit időigényes, de nekem mindig bejön :)
2015. szept. 8. 03:29
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/8 A kérdező kommentje:
Koszi!ki fogom igy probalni
2015. szept. 8. 22:12

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!