Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Ha túlsütöttem a fahéjas...

Ha túlsütöttem a fahéjas csigákat (nem égtek meg), mit lehetne vele csinálni, hogy ehető legyen? Totál kiszáradt, kb. mintha keksz lenne, de nem ízlik így.

Figyelt kérdés
Gondoltam arra, hogy valamivel leönteném, és esetleg megsütném... Vagy totál menthetetlen?
2015. aug. 11. 11:52
 1/4 anonim válasza:
100%
Én vaníliasodóval leönteném és egy kicsit megsütném... Ha nagyon kemények,lehet hogy előtte egy kis tejel is megönteném, hogy jól átpuhuljanak..
2015. aug. 11. 12:16
 2/4 anonim ***** válasza:
100%

Hát szerintem sok mindent, csak nem ismerem az ízlésedet, hogy mégis mit javasoljak, de ami hirtelen eszembe jut:

-Összemorzsolod vagy ledarálod, és túrógombócra szórod (zsemlemorzsa helyett), fahéj miatt különösen finom lehet...

-Összetördeled (darabosra nem morzsásra) és csinálsz valami egyszerű parfét amibe beledobálod, fagyasztás közben szépen átnedvesedik, és mintha direkt bele tervezted volna...

-Tiramisut is csinálhatsz és babapiskóta helyett használod fel.

-Vagy más krémes nyalánkságokhoz. Puddingos pohárkrémbe, vagy akár somlóit is csinálhatsz, és ott is a piskótát helyettesíted.

-Akár máglya rakás alapja is lehet tejjel áztatva, bár ekkor már duplán lesz sütve, ez energiapazarlóbb.

stb.

2015. aug. 11. 12:26
 3/4 anonim ***** válasza:
100%
Meg ha esetleg szoktál így nyáron hideg gyümölcslevest csinálni, akkor amellé is jó. Csak úgy nyámnyogni szárazon, a levessel könnyen lecsúszik. Vagy tunkolni... :)
2015. aug. 11. 12:28
 4/4 A kérdező kommentje:

Ó, 2-es, szuper ötleteket írtál, nem is gondoltam ilyesmire!!!

Az 1-es is jó választ írt.

KÖSZI!

2015. aug. 11. 13:11

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!