Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Darálós keksz daráló nélkül?...

Darálós keksz daráló nélkül? A habzsákból való "kinyomástól" félek, mert több helyen azt olvastam, h túl kemény a tészta hozzá, és nehéz.

Figyelt kérdés

2014. febr. 4. 12:34
 1/5 anonim ***** válasza:

Vastagra nyújtod és felcsíkozod, mint a stanglit.

Habzsákból nem birod kinyomni, hacsak nem te vagy Schwarzenegger, ha meg puhára hagyod, szétfolyik a tepsiben.

2014. febr. 4. 12:39
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/5 A kérdező kommentje:
köszi :)
2014. febr. 4. 12:44
 3/5 anonim ***** válasza:

A kinyújtós verzióhoz meg túl puha a tészta...


Rég csináltam, de úgy emlékszem, mindig az volt a finomabb, amikor a tészta lágyabb volt. Nem folyt az szét egyáltalán. Amikor keményebbet gyúrtam, az nem volt annyira omlós. Persze jó mindkettő, ízlés kérdése.


Ha keményebbre csinálod több lisztel, lisztezed a deszká, kinyújtod, jó lesz.


De én inkább hagynám puhábbra, kis hengereket formálnék kézzel, beleraknám a tepsibe, majd ha tele, akkor lisztezett villával lapítgatnám, hogy recés legyen és lapibb, se egy cső... Úgy puha maradhat...

2014. febr. 4. 13:27
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/5 anonim ***** válasza:
Én kinyújtottam és szaggattam. Annak a tésztának pont az a lényege, hogy viszonylag kemény, így marad meg benne a darálófeltét mintája, ezért bírja a nyújtást is.
2014. febr. 4. 18:54
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/5 A kérdező kommentje:
köszönöm szépen!
2014. febr. 5. 10:19

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!