Darálós keksz daráló nélkül? A habzsákból való "kinyomástól" félek, mert több helyen azt olvastam, h túl kemény a tészta hozzá, és nehéz.
Figyelt kérdés
2014. febr. 4. 12:34
1/5 anonim válasza:
Vastagra nyújtod és felcsíkozod, mint a stanglit.
Habzsákból nem birod kinyomni, hacsak nem te vagy Schwarzenegger, ha meg puhára hagyod, szétfolyik a tepsiben.
2/5 A kérdező kommentje:
köszi :)
2014. febr. 4. 12:44
3/5 anonim válasza:
A kinyújtós verzióhoz meg túl puha a tészta...
Rég csináltam, de úgy emlékszem, mindig az volt a finomabb, amikor a tészta lágyabb volt. Nem folyt az szét egyáltalán. Amikor keményebbet gyúrtam, az nem volt annyira omlós. Persze jó mindkettő, ízlés kérdése.
Ha keményebbre csinálod több lisztel, lisztezed a deszká, kinyújtod, jó lesz.
De én inkább hagynám puhábbra, kis hengereket formálnék kézzel, beleraknám a tepsibe, majd ha tele, akkor lisztezett villával lapítgatnám, hogy recés legyen és lapibb, se egy cső... Úgy puha maradhat...
4/5 anonim válasza:
Én kinyújtottam és szaggattam. Annak a tésztának pont az a lényege, hogy viszonylag kemény, így marad meg benne a darálófeltét mintája, ezért bírja a nyújtást is.
5/5 A kérdező kommentje:
köszönöm szépen!
2014. febr. 5. 10:19
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!