Indukciós főzőlapon palacsinta sütés?
Elvileg van nekünk itthon kifejezetten indukciós főzőlapra való palacsintasütőnk, apa mégis mindig azt hozza kifogásnak, hogy elektromos főzőlapon nem lehet palacsintát sütni.
Rákerestem a témára online, hogy nehogy már, halad a technológia és ez kizárja a palacsintázást? Mert emiatt az indok miatt már évek óta nem ettem palacsintát..
Végül találtam pár oldalt ahol annyit mondtak "lehet".
De arra én nem jöttem rá hogy mégis hogy lehet, mert erre jött a szüleimtől a válasz, hogy a palacsintát sütés közben mozgatni kell a serpenyőben, különben odaég, és ha leveszed a serpenyőt a lapról akkor leáll.
Tehát én most elhatároztam hogy valahogy azért mégis palacsintázni kéne, tudnátok nekem ebben segíteni?
Nekunk indukcios lapunk van, es a nejem megis tud palacsintat sutni, biztos kulonleges tehetsege van :)
Amugy a megoldas az hogy nem all le. erzekeli ugyan hogy elvetted az edenyt, de meg par masodpercig (a mienk kabe 10-15 masodpercig) nem kapcsol le csak jelzi. Aztan kapcsol le automatikusan. Siman lehet rajta palacsintat sutni.
Amugy meg nem kell mozgatni a serpenyoben, miert kellene? Egyszer meg kell forditani aztan szevasz.
Lehet, hogy nem jó a palacsintatészta, amit kevertek. Amit én keverek, azt nem kell mozgatni, megsütöd az egyik oldalát, megfordítod, és kész. Az persze lehet, hogy a sütőlap kikapcsol, amíg az új tésztát beleteszed az edénybe, de ha visszateszed a tűzhelyre, úgyis bekapcsol. Egy próbát megérne szerintem.
Az én receptem:
20 dkg liszt, 2 tojás, 1 csipet só, 3 deci tej és 2 deci szóda + kb. két evőkanálnyi étolaj. Ha odaégne, még egy kis olaj mehet a tésztába. Ha ezt bekevered, nem ég oda, mozgatni sem kell, csak megfordítani egy lapáttal, amikor megvan az egyik oldala.
Ugyanazt tudom mondani, mint az első... Nem kell mozgatni, nem áll le rögtön és persze hogy lehet.
Igaz, én liszt nélkülit sütök, de azt pont nehezebb...
Fogadj szot apadnak es soha tobbe ne egyel palacsintat! :))) palacsinta a satan talalmanya ... ne egyel! :)))
De apad sore biztosan meghul a digitalis frigoban!?.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!