Sehogy se sikerul, mar probaltam 3x. Mindig elparolog a viz, a kozepe kemeny marad, pedig betartom a leirast a doboz hatuljan, ha potolom vizzel es tovabbfozom akkor taknyos lesz az egesz.
Valakinek van esetleg tapasztalata hogy kene elkeszitenem hogy megfojon es jo allagu legyen?
2015. júl. 19. 16:40
1/9 anonim válasza:
dehát a sushi rizsnek taknyosnak is kell lennie...kb. illetve hát tapadósnak, maszatosnak.
Egyébként a sushi rizst a felforralás után le kell takarni és alacsony fokozaton keverés nélkül főzni. Nem szabadna utántölteni, ha megfelelő mennyiséggel főzöd, ez nem rizottó!
2015. júl. 19. 16:48
Hasznos számodra ez a válasz?
2/9 A kérdező kommentje:
Ertem en, de egyszeruen leparolog a viz, es ha nem keverem le is eg a fozolapon :/ Es nem jo ertelemben taknyos hanem amikor mar a rizs korul is rizs van csak nyulos formaban nem tudom szepen elmagyarazni xD Esetleg alapbol tobb vizzel kene fozni mint ahogy a recept irja es leonteni a felesleget vagy eselytelen vagyok fozolapon
2015. júl. 19. 16:52
3/9 anonim válasza:
Milyen főfokon főzöd? Az is lehet a baj, hogy túl magasan, azért párolog el hamarabb a víz.
2015. júl. 19. 16:53
Hasznos számodra ez a válasz?
4/9 anonim válasza:
Mi közönséges rizst használunk, négyszeres mennyiségű vízzel, felforralás után a legalacsonyabb fokozaton (az egyik indukciós főzőlapnak 200 wattos fokozata is van, azon), sosem keverjük és mindig tökéletes lesz. Nagyon szeretem, mert 1 perc munka van vele s mindenfélére jó. A páromnak alig van étkezése, amiben ne játszana főszerepet, legyen az sós étel vagy édesség. Kismilliószor főztünk már rizst, messze indukcióson volt a legjobb, bár mikróban is működött, legalább nem ragadt le. De indukcióssal olcsóbb, gyorsabb.
2015. júl. 19. 16:58
Hasznos számodra ez a válasz?
5/9 anonim válasza:
Le is van takarva végig, ezt kihagytam.
2015. júl. 19. 16:58
Hasznos számodra ez a válasz?
6/9 anonim válasza:
Remek 3., de a sushi rizsnek más az elkészítési módja, szóval a válaszod hogy a fenébe jött ide? Ahhoz hiába öntesz 4-es vizet, annyit érsz el vele, hogy szar lesz.
2015. júl. 19. 17:00
Hasznos számodra ez a válasz?
7/9 A kérdező kommentje:
100 fokon fozom es az arany amit ir az 140g/275ml
2015. júl. 19. 17:05
8/9 anonim válasza:
Eleve sok a rizs. A sushi rizst 1:1 arányban főzzük. Tehát 140g rizshez 140 ml víz! A lángot meg vedd le a legalacsonyabbra.
De ha 100 fokon főzöd szerintem az edénnyel van a gond. Valószínűleg rossz minőségű, túl vékony az alja, akkor szokott leégni az étel.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!