Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » A teljesen elszenesedett...

A teljesen elszenesedett lábost hogyan lehet megmenteni?

Figyelt kérdés

Teát főztem és a cukor annyira odaégett hogy már nem is füstölt amikor eszembe jutott hogy kint hagytam a nyílt téri gáztűzhelyemnél.

Valószínűleg egy ideig szált a füst de semmi nem éget oda azon a cukron kívül.

Hogyan menthetem meg a kedvenc főzőmet? Csak egy rakás szenet kéne valahogy leoldani róla.

Hipó jó? Mi oldja a szenet? Fém az egész szóval az se baj ha tönkre megy rajta a vőréteg ha van én csak szeretném újra használni szénmentesen. Úgy is csak vizet meg teát forralok benne. Mintha só vagy ecet vagy szódabikarbóna jó lenne ezt halottam, de ehhez valami erősebb fog kelleni. A csiszolópapírt fúrógéppel kihagynám. Nagyon szépen köszönöm a segítő szándékú válaszokat! :D

2015. júl. 19. 00:39
1 2
 1/19 anonim ***** válasza:
69%
Tegyél bele vizet és szódabikarbónát, hagy kicsit állni, majd forrald fel.
2015. júl. 19. 02:04
 2/19 anonim ***** válasza:
12%
az új wanish eltűnteti a zsíros szennyeződések 99,9%-át
2015. júl. 19. 02:06
 3/19 anonim ***** válasza:
70%

Vegyszert ne tegyél bele, pláne ilyen kategóriájút ne..

Szódabikarbóna vagy csiszolópapír :D

2015. júl. 19. 03:00
 4/19 anonim ***** válasza:
22%
hideg zsíroldó pl
2015. júl. 19. 04:47
 5/19 anonim ***** válasza:
73%
Nem akarlak elszomoritani, de hasonlo eset tortent nagyon regen velem. Arrol mondjuk sikerult ugy levakarni, meg szappanos uveggyapottal ugy helyrehozni hogy latszatra jol nezett ki, de ami benne keszult az ehetetlen egett szagu, izu volt, sokadik alkalom utan is. Meg kellett valnom tole.
2015. júl. 19. 07:37
 6/19 anonim ***** válasza:
58%
Bocs az offért,de csak nekem furcsa,hogy így hogy lehet teát készíteni?Nálam így van:a teavizet fel kell forralni,ha bugyog,bele a filtert,vagy igazi teát,levenni a tűzről,állni hagyni,és csak utána ízesíteni cukorral,citrommal.Bocs,nem kötözködni akarok,de számomra érthetetlen,hogyan égetted el a teát.Még ha karamell lett volna,de így...Egyébként valóban próbáld meg szódabikarbónával.Sőt tegnap olvastam,hogy vágj félbe egy krumplit,mártsd bele szódabikarbónába és azzal dörzsöld az égett edényt.
2015. júl. 19. 08:01
 7/19 anonim ***** válasza:
49%
ma 02:06-os: szerinted a TEA vagy a CUKOR magas zsírtartalmú?!?!?!? Mert ha szerinted bármelyik is, akkor sürgösén nézz utána, mert borzaszto hiányosak az ismereteid!!!
2015. júl. 19. 08:06
 8/19 anonim ***** válasza:
53%
Van ilyen grill tisztító spray, vagy hideg zsíroldó, de többszöri használattal és sikálással, áztatással elég nagy meló lesz. Én inkább kidobnám, mert nem lehetett olyan drága, ha leégett benne a cucc. NekemAMC edényeim vannak, abba ha leég is, sima áztatással lejön bármilyen leégés.
2015. júl. 19. 08:24
 9/19 anonim ***** válasza:
83%
Én még ilyen teafőzésről nem hallottam. Hogy jön a láng fölött bugyogó teához a cukor? Az a végén kell bele, amikor már elzártad a gázt alatta. De a kérdésre válaszolva, ahogy a többiek írták, szódabikarbóna. De ha sikerül is, esélyes, hogy később fog érződni az égett íz mimdenem amit abban az edényben készítesz,
2015. júl. 19. 09:22
 10/19 anonim ***** válasza:
83%
Nem értem, hogyan jut eszedbe belefőzni a teát a cukorba, pláne egyáltalán főzni a teát. A legjobb, amit tehetsz, hogy felöntöd vízzel a leégett részt és sokáig forralod, közben kapargatod egy fa spatulával. A nagyjának így fel kell jönnie, lehet, hogy el fog tartani két napig is több turnusban. Ami még marad, azt súrolószerrel el tudod tüntetni.
2015. júl. 19. 10:09
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!