Nem kelt meg a tészta. Lehet valahogy "megmenteni"?
Figyelt kérdés
Kakaóscsiga tésztája, arra gondoltam ha esetleg gyúrnék bele még élesztőt vagy valami másik sütit csinálhatnék belőle, aminek nem kelt a tésztája... ötletek??2011. márc. 9. 12:38
1/4 anonim válasza:
Felfuttattad az élesztőt? És a tésztát meleg helyen hagytad pihenni, kb 1-2 órát? Ennyi kell neki.
Ha már jól kidagasztottad, és így sem kelt meg, sok választásod nincs. Lehet még próbálkozni egy kis felfuttatott élesztővel (jól bedolgozva a tésztába), hátha felveszi. (Lehet, hogy utána kell pótolnod a lisztet és más hozzávalókból egy keveset).Egy próbát megér, legfeljebb nem a kukában köt ki, hanem a tepsiben, ha megkel.
Üdv!
2/4 anonim válasza:
Mielőtt beleteszed az élesztőt a tésztába, fel kell futtatni folyadékkal, és cukorral egy kis pohárkában. Ha döglött az élesztő, akkor így megtudod, és nem kell mindent elölről kezdened.
3/4 A kérdező kommentje:
hát szárított instant élesztőt raktam bele, lehet hogy az nem volt már jó...de most megpróbáltam tejben felfuttatni, és utána belegyúrni a tésztába, és így már megkelt! köszi:)
2011. márc. 9. 16:05
4/4 anonim válasza:
Akár szárított, akár normál élesztőt használsz, az esetek 99%-ában (kelt tésztáknál), fgel kell futtatni langyos, cukrozott tejben. anélkül nem kel meg a tésztád...
Üdv!
ui.: akkor nem kell megfuttatni, ha a recept külön kitér arra, hogy ne
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!