Mit raknak bele a kínai csípős levesbe a kínaiban amitől olyan sűrű a leve?
Olyan nincs, hogy ' a kínai csípős leves".
De az állagért a kínai konyhában az osztrigaszósz felel.
Pedig azt írták az étlapra és azt is mondják hogy kínai csípős leves!
De ha osztriga szósz lenne benne nem kellene sokba kerülnie? Mert nagy adag 250ft ami fél liter leves és kevesen tudnak belőle 2-őt megenni! Én ma zselatint raktam bele és sűrűbb lett de nem az igazi mert ők melegen tudják elérni ezt a süsüséget!
A kukorica keményítőtől nem kéne úgy kinéznie mintha rántás lenne? Mert totál átlátszó enyhén barna árnyalattal!
Tészta nélküli kínai csípős leves csak zöldséggel gombával hagymával...stb! Lehet venni levescsomagot 300-ért fél kilót a Lidl-ben Kínai levescsomag néven!
Az első hülyeséget beszél..
Sajnos én sem tudom. De szerintem is valamiféle zselatin lesz az. Persze, a zselatin melegen teljesen folyékony, szóval mégsem. Valamilyen keményítő. Szerintem valami spéci cucc lehet.
De egyébként ha nagyon nem jutsz megoldásra, akkor ha bemész egy kínai vagy ázsiai boltba, és megmondod hogy ilyen cucc kéne, útbaigazítanak.
Nem, az első nem beszélt hülyeségeket. Az első ért a kínai konyhához.
Azért nincs kínai csípős leves, mert magyar paprikás leves sincs.
A kínai konyhában pedig a zseléállagot az osztrigaszósz adja, ill. esetleg a keményítő, de azt inkább hús pirításához adják.
Az étkezési keményítőtől lesz kocsonyás állaga a levesnek!
Lehet venni boltban, étkezési keményítő néven vagy kukorica keményítő néven vagy burgonya keményítő néven, mindegyik féle jó hozzá.
Én is sokszor szoktam itthon ilyen levest elkészíteni.
Neten keress egy jó receptet és Te is készítsed el! :)
Szóval osztriga keményítő!
Ha sokat eszek én is megkeményszem tőle? :D
Tuttam hogy valami kínai cucc van benne :)
Ami nem kínai az hamisítvány!
Utána járok ennek a keményítőnek köszi
Amúgy egy jó szakács sosem árúlja el a receptet a vásárlónak mert nem jön vásárolni!
Az osztriga szósz nem sürít!
Két-három félét használnak sürítésre, tápiókát, kukoricakeményítöt, krumplikeményítöt. Az ázsiaiak inkább a tápiokát. Manyóka/Cassava) liszt.
Szójaszószt, osztrigaszószt, valamelyik keményítöt, egy pohár vízbe rakod, amikor leült felkavarod és a forró levesbe habarod. Kész a barnás, átlatszós sürü leves.
keményítő
Ez van a zacskós pudingban is. De azért ne azzal sűrítsd az erős savanyú levest.
Ennyi birka hozzászóló?
Figyusz!
....végy kukorica keményítőt,
...egy fazékba kb.4 dl. vizet,
gyújts alá,még hidegen tégy belé egy pupozott evőkanál kukorica keményítőt vagy kettőt,ha sűrűt akarsz,,kevergesd a kanaladdal,kevergesd,majd jön a csoda,tejből üveges lesz,vége a cirkusznak,
most tedd bele a cuccaidat,amit akarsz,pl szója szósz egy két evőkanál,kechup(vagy ecet cseppek),gyömbér,cukor,erős Pista,só...
stb, és itt a vége!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!