Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Mivel lehet elnyomni a hús ízét?

Mivel lehet elnyomni a hús ízét?

Figyelt kérdés
Undorodok a hús ízétől, de tudom, hogy szüksége van rá a szervezetemnek, főleg, mivel sokat edzek kell a fehérje. A csirkemellet nagyon fontos lenne az étrendembe beiktatni, de egyszerűen rosszul vagyok tőle. Mivel lehet elnyomni az ízét? Sok mindent próbáltam már, de még nem találtam olyan ételt amire azt mondtam volna, hogy igen ezt sikerülni fog megenni, mert öklendezek közben, majdnem hányok. Ráadásul, ha suliba is azt viszek, az úgy még rosszabb, mert hidegen sokkal jobban érzem rajta a hús ízt. Tudnátok mondani olyan ételt vagy fűszert ami megoldás lehetne?

#hús főzés sütés íz
2015. márc. 31. 22:10
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
100%
Miért nem eszel más fehérjetartalmú élelmiszert (pl tojás) a hús helyett, ha ennyire undorodsz töle?
2015. márc. 31. 22:27
 2/14 anonim ***** válasza:
53%
Vannak húspótló gabonák, ezek tökéletesen pótolják a hús fehérjét.
2015. márc. 31. 22:36
 3/14 anonim ***** válasza:
24%
Neked is inkabb pszichiater kene, mint edzes...
2015. márc. 31. 22:41
 4/14 anonim ***** válasza:
Ne edd, ha egyszer undorodsz tőle, mert a végén kompletten megutálod magát az evést is. Nem kell mazochistának lenni és lenyomni azt, amitől öklendezel. Vidd be más forrásokból a fehérjét, a szervezetnek tök mindegy, hogy növényből vagy állatból származót kap.
2015. márc. 31. 22:41
 5/14 anonim ***** válasza:
A csirkemellnek nem nagyon van íze, semmiképp sem finom. Agyon lehet fűszerezni, de attól meg kirügyezik az ember pofája. Egyél más húst, lehet a csirkemelltől undorodtál meg. Kacsa, marha, disznó, akár belsőségek: a csirkeszívet kb ingyen dobják utánad, szín hús, pörköltnek király. A gabonákat nem erőltetném hús helyett. De pl rizs helyett nagyon is jó. A csirkemell-rizs diéta iszonyat egyhangú, igazából telkesen értelmetlen.
2015. márc. 31. 22:46
 6/14 anonim ***** válasza:

nem csak abból tudod bevinni a fehérjét. rengeteg zöldségben, ebben abban van még fehérje. a tojásban tejben meg ezekben is. ha nagyon nem találsz semmit akkor lehet venni gyúrós boltban ilyen vízben feloldható fehérjét.

Nem vagyok vega, nem gyúrok ezért nemigen értek ezekhez, hogy hogyan mennyit kell belőlük enni szedni stb, úgyhogy erről a részről magadnak kell informálódnod.

2015. márc. 31. 22:51
 7/14 anonim ***** válasza:
60%
Én ezt egy kicsit durcinak, műbalhénak érzem, bár különbözőek vagyunk meglehet... :D Sok vega van, akik szintén nem esznek húst. Ahogy írták másból is lehet pótolni a fehérjét pl. tojás vagy más húsok, esetleg tápkiegek.
2015. márc. 31. 23:50
 8/14 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat! Tápkiegészítő fehérjét szedek, de annak a nevében is benne van hogy táplálék kiegészítő nem helyettesíti sajnos a kaját. Pedig azzal el tudnék lenni, hogy csak meg kell inni. Igazából semmilyen húst sem szeretek, mindet utálom csak a csirkemellnek a legjobb a tápértéke az edzés szempontjából. A zöldségekben szinte alig van fehérje, utánanéztem már. A tojást meg nagyon hamar megunom és olyankor már azt sem bírom megenni. Úgyhogy egy kicsit gázban vagyok.
2015. ápr. 1. 18:41
 9/14 anonim ***** válasza:
pont azért kiegészítő, mert ha valaki nem tudja más módon bevinni akkor ez kiegészíti, jelen esetben helyettesíti. érted nem?
2015. ápr. 1. 18:52
 10/14 A kérdező kommentje:
Nem akarok vitázni, úgyhogy vagy hiszel nekem vagy nem, de nem lehet csak tápkiegészítőből bevinni a fehérjét. Az csak olyan mint egy turmix. Arra való, hogyha meg van az étrended, de nem viszel be vele elegendő fehérjét, akkor ezzel azt a kis hiányzó mennyiséget tudod pótolni, de csak ez nem elegendő. A szilárd kaja fontos a szervezetnek. És rengeteg ilyen turmixot kellene meginnom ahhoz,hogy megfelelő mennyiségű fehérje jusson a szervezetembe. Ezt így nem lehet csinálni (pedig úgy könnyű dolgom lenne).
2015. ápr. 2. 08:56
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!