Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Melyik szalagos fánkhoz valók...

Melyik szalagos fánkhoz valók a jók? 2 receptem van, egyikben több a tej, tojás, vaj.

Figyelt kérdés

eddig vagy az volt a baj, hogy nem fújódott fel a fánkom..


másszor mindig nyers marad a belseje


eddig 7 ment a kuába, a 8. sütésem lett jó, deazt meg nem tudom hogyan csináltam...


"A" recept


50 dkg liszt

50 gramm porcukor

1 cs van. cukor

3 tojássárga

100 gramm vaj

2,5 dl tej

1 cs élesztő

aroma


"B" recept:

50 dkg liszt

1 evőkanál porcukor

2 tojássárga

50 gramm vaj

3 dl tej

1 cs élesztő

aroma


2015. febr. 15. 11:49
 1/3 anonim ***** válasza:
Én ez alapján csinálom,eddig mindig jó lett:50 dkg liszt,1 tojás sárgája,fél cs. élesztő,fél ek. cukor,3 dl langyos tej,1 ek rum (nagyon fontos,hogy nem aroma,eredeti rum).Mikor szépen megkelt,utána kiszaggatom,még kelesztem,a forró olajba úgy teszem,hogy amelyik fele a deszkán felül van,az kerüljön először az olajba,első oldalát fedő alatt sütöm.
2015. febr. 15. 12:23
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/3 A kérdező kommentje:
vajat, vagy zsírt,olajat..mit teszel bele? mennyit?
2015. febr. 15. 21:01
 3/3 anonim ***** válasza:
Margarint szoktam,mikor már kezd összeállni a tészta,akkor teszek egy keveset a kezembe és úgy "verem" tovább a tésztát.
2015. febr. 16. 18:40
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!