Hogyan lehet a tojást és a tejfölt fagyasztani?
A tojást simán felütve, vagy kettéválasztva, esetleg feverve?
Tejfölt lehet egyáltalán? (mindig akkor kellene, amikor nincs itthon, sokszor meg megromlik kibontatlanul a hűtőben, mert nem használom fel.)
a tojást inkább szárítsd.
tervezd meg 1 hétre előre mit akarsz főzni/sütni és úgy vásárolj.
jobb ha friss és fagyasztva se áll el örökké, nem beszélve a felolvasztásról.
Arról már olvastam, hogy maradék fehérjét jól zárható kis üvegben fagyasztottak le.
A tejfölben kis kristályok keletkeznek, kicsapódnak, az élvezeti értéke nem lehet ugyanaz, mint frissen.De ha a maradékot adagonként lefagyasztod, és nincs friss, akkor a célnak megfelel. Én szoktam lefagyasztani maradék leveseket, pl tejfellel sűrítettet is, de nem az igazi, amikor felforralom. Néha ilyenkor öntöm ki:(
Az elsö hülyeségeket ír. Mire egy tojást megszárítanál már régen megromlik közben.
A tojást lefagyaszthatod csak feltörve, vagy külön a fehérjét meg külön a sárgáját.
Ami célszerü, hogy minden esetben írd rá, hogy hány darab van benne, mert fagyosan nem lehet megállapítani.
Ha szükséges, elég kivenni a fagyasztóból, néhány óra alatt kiolvad, és ugyanúgy használható, mint frissen. Viszont még aznap fel kell használni, mert kiolvasztva hökezelés (sütés/fözés) nélkül hamar megromolhat.
Tejfölt is lehet fagyasztani, de kiolvasztás után az állaga sok esetben megváltozik, ezért inkább habarásnak használható, ahol fel fogod utána forralni. De itt is célszerü kisebb adagokra osztani, amit egy-egy alkalommal fel fogsz használni.
De a tejfölnél a ráírt dátum nem a fogyaszthatóságot jelenti - tehát ha pár napja "lejárt", attól még smemi baja sincs -, hanem csak annyit jelent, hogy ez idön belül a forgalombahozó garantálja az optimális tulajdonságokat.
Köszönöm 3, ez tényleg hasznos volt!
Sajnos sokszor 1-2 hét is eltelik, mire előkerül a hűtő mélyéről a tejföl, ekkor már a kutyáé inkább. Vagy kibontok egy dobozzal, de nem használom fel.És mivel főzéshez használnám, ezért nem baj, ha másmilyen lesz az állaga.
A tojást is kipróbálom (most is sütnék valamit, de 1 szem sincs itthon).
Köszönöm mégegyszer!
Egy hasznos oldalt találtam a fagyasztásról, ha valaki szintén nem nagyon szokott, de itt pl azt írják, a tejföl nem fagyasztható.
Tojást lehet egyben is lefagyasztani, de külön a fehérjét és külön a sárgáját is.
Én mindig házi tejfölt veszek, az fagyasztás után is olyan, mint frissen. Sőt, a házi túró is.
6-os: milyen az a "Spórolós Böske sütemény"?
Megírnád vagy belinkelnéd a receptet? Elöre is köszönöm
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!