Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Hogyan lehet a vajat felhabosí...

Hogyan lehet a vajat felhabosítani?

Figyelt kérdés
Fel kell olvasztani előtte?

2014. nov. 7. 20:36
 1/4 anonim ***** válasza:
Csak keverni kell, legtöbbször cukor hozzáadása mellett.
2014. nov. 7. 20:43
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/4 anonim ***** válasza:
67%
Nem kell felolvasztani, de legyen szobahőmérsékletű.
2014. nov. 7. 21:14
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/4 anonim ***** válasza:
Ne olvaszd mikroba, mert kicsapodika víz és sose lesz habos. Ha nagyon kemény, akkor kint hagyom vagy radiátorra teszem egy ideig, amíg puhább nem lesz. Után a mixerem habosra keveri.
2014. nov. 7. 21:59
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/4 anonim ***** válasza:
100%

Szia! A magam részéről úgy csinálom, hogy a vajat és a cukrot beleteszem egy fém tálba és fakanállal viszonylag simára kikeverem. Utána fogok egy másik tálat, amibe elég meleg vizet engedek, úgy kb. 45-50 C fokosat, és ennek olyan soknak kell lenni, hogy a vajas tálat ha ráteszem, a vajas tál alja beleér a meleg vízbe. Utána még kb 8/10 percig turmixszal a legkisebb fokozaton tovább keverem. Nagyon szép habos lesz.

Próbáld ki, megéri. :)

2014. nov. 7. 22:17
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!