Lehet vajat tejszínből "köpülni"? (a többi lent)
Figyelt kérdés
Halottam egy olyan spórolási tippet hogy ha beföttes üvegben kb. 45 percig rázom vaj lesz. Ez igaz?Tényleg olcsóbb?2012. jan. 22. 14:16
1/9 anonim válasza:
nem hiszem, bár nekem jellemzően sikerül tejszínhab helyett :(( ha tudnám miért...
2/9 anonim válasza:
ezt a konyhai robottal is eléred:D anyukám rendszeresen vajjá köpüli. fogsz magas zsírtartalmú tejszínt és magas fokozaton vered, magasabban, mintha tejszínhabbá akarnád verni... amúgy a habtejszín és a margarin árát tekintve nem olcsóbb...
3/9 anonim válasza:
első, a legalacsonyabb fokozaton verd a habot és nagyon lassan. nekünk két robotgépünk van, és a gyengébbet szoktam erre használni. olyankor mindig sikerül:)
4/9 anonim válasza:
Hát ha nagyon olcsón kapsz tejszínt, akkor tényleg olcsóbb. Amúgy nem, mert amennyi vajat csinálsz belőle, annyit olcsóbb megvenni a boltban.
Az üveges rázás viszont nem jó ötlet, leszakad a kezed, mire elkészül. Ha mindenképpen azt csinálod, akkor tegyél bele néhány kis tárgyat, az gyorsítja a dolgot. Pl. tollkupak vagy ilyesmi, ami azért nem töri el az üveget.
De ha robotgéppel csinálod, az sokkal gyorsabb, 5-10 perc alatt megvan.
5/9 A kérdező kommentje:
de rázogatás erősít!
2012. jan. 22. 14:57
6/9 anonim válasza:
Persze hogy lehet
Én amikor vettem ilyen multifunkciós apírtot mint a tv-s robochef, akkor azzal akartam tejszínhabot felverni, és nem tudtam hogy azzal gyorsabban kész van mint a sima habverővel, és pár másodperc alatt vaj lett belőle.
7/9 mustafa33 válasza:
Igen, a vajat abból csinálják. ...ták. A többi nem igazán vaj, sőt egyáltalán. A tejszínhabtól csak egy pár keverés választja el. Csak akkor olcsóbb, ha házi tejet veszel és magad fölözöd le.
8/9 mustafa33 válasza:
Ha a tejszínt tovább vered, kevered, vaj lesz. Persze adalékok nélkül csináld. Utána ki kel belőle nyomni az írót. Valamilyen formába nyomd be.
9/9 anonim válasza:
Ugyanakkor mindenképp állati eredetű tejszínnel próbáld, nem a növényi szeméttel amit az üzletekben is árulnak. Gyerekkoromban mindig házilag köpülte anyukám a vajat. Tejszínhabhoz a friss édestejszínt vered fel, vajnak pár naposat, ami elkezd épp egy picit savanyodni. Ki kell jól nyomni az írót, akkor lesz az igazi, szép halványsárga házi vaj, ami a legfinomabb...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!