Meg lehet így enni? Lehet valami bajunk tőle?
Akkor merjetek mielőbb, mert tényleg addig hezitáltok, hogy kuka lesz a vége.
Nincs annak semmi baja, de ne csak gondolkozzatok fölötte, hanem gyorsan egyétek meg.
Az állatot levágás után feldarabolják, majd a húsát gondosan lehűtik, erre azért van szükség, mert a húsban lévő baktériumok egy idő után túlzott módon elszaporodnának, ettől pedig a hús "megromlana"
A hűtési lánc betartása több szempontból is fontos, ezzel kerülik el, hogy a hús, idő előtt eladhatatlan/használhatatlan legyen.
Mikor Te megvásárlod, akkor szintén vagy hűtőbe teszed -és elkészíted, vagy pedig lefagyasztod.
A fagyasztás következtében (általában) roncsolódik a hús, mivel kristályos állapotban kikezdi a rostokat a "jég" na de, ez idő alatt a baktériumok iszonyatos módon lelassulnak, így nem tudnak olyan gyorsan szaporodni..gyakorlatilag "leállnak" (de nem teljesen)
Felolvasztás után megörülnek a kis bacik, és újult erővel elkezdenek szaporodni, aminek következtében sokkal intenzívebben tevékenykednek, gyorsabb és nagyobb mértékű "szaporodás" ezért nem szabad a már kiolvasztott húst, újra lefagyasztani.
Az elképzelhető, hogy ettől MOST semmi bajotok nem lesz, de ne nagyon kísérletezz az ilyenekkel, gondolom senkinek sem hiányzik egy kisebb fertőzés.
Utolsó, miért kell okoskodni?
Kérdező: ha nincs rossz szaga, akkor egyétek nyugodtan.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!