Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Meg lehet így enni? Lehet...

Meg lehet így enni? Lehet valami bajunk tőle?

Figyelt kérdés
a pénteken fagyasztóból kivett hűtőben tárolt húst,úgy gondoltam,majd vasárnap szépen megfőzöm.Ki is olvadt vasárnapra, nekem el kellett jönnöm itthonról,párom úgy gondolta,vissza teszi a fagyasztóba,mert nagyon kiolvadt.Kb. 2 órát volt a fagyasztóban,nem fagyott meg újra csak nagyon lehűlt.Gondoltam,már csak nem dobom ki a drága marhahúst,így vasárnap megfőztem,de nem mertünk még belőle enni.Nincs furcsa íze,vagy szaga,lett ennyitől valami baja a húsnak?
2014. nov. 3. 15:24
 1/6 anonim ***** válasza:
Semmi baja.
2014. nov. 3. 15:35
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/6 anonim ***** válasza:
Tényleg semmi baja, én is volt hogy visszfagyasztottam vmit olvasztás után, de még élünk :) És fincsi volt!
2014. nov. 3. 16:20
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/6 anonim ***** válasza:

Akkor merjetek mielőbb, mert tényleg addig hezitáltok, hogy kuka lesz a vége.

Nincs annak semmi baja, de ne csak gondolkozzatok fölötte, hanem gyorsan egyétek meg.

2014. nov. 3. 16:37
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/6 anonim ***** válasza:
21%

Az állatot levágás után feldarabolják, majd a húsát gondosan lehűtik, erre azért van szükség, mert a húsban lévő baktériumok egy idő után túlzott módon elszaporodnának, ettől pedig a hús "megromlana"


A hűtési lánc betartása több szempontból is fontos, ezzel kerülik el, hogy a hús, idő előtt eladhatatlan/használhatatlan legyen.


Mikor Te megvásárlod, akkor szintén vagy hűtőbe teszed -és elkészíted, vagy pedig lefagyasztod.


A fagyasztás következtében (általában) roncsolódik a hús, mivel kristályos állapotban kikezdi a rostokat a "jég" na de, ez idő alatt a baktériumok iszonyatos módon lelassulnak, így nem tudnak olyan gyorsan szaporodni..gyakorlatilag "leállnak" (de nem teljesen)


Felolvasztás után megörülnek a kis bacik, és újult erővel elkezdenek szaporodni, aminek következtében sokkal intenzívebben tevékenykednek, gyorsabb és nagyobb mértékű "szaporodás" ezért nem szabad a már kiolvasztott húst, újra lefagyasztani.


Az elképzelhető, hogy ettől MOST semmi bajotok nem lesz, de ne nagyon kísérletezz az ilyenekkel, gondolom senkinek sem hiányzik egy kisebb fertőzés.

2014. nov. 3. 16:51
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/6 anonim ***** válasza:

Utolsó, miért kell okoskodni?


Kérdező: ha nincs rossz szaga, akkor egyétek nyugodtan.

2014. nov. 4. 15:40
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/6 anonim ***** válasza:
53%
Nem okoskodtam, csupán leírtam, hogy mi is a folyamat általában, ha ez neked szúrja a szemed, akkor nagyon sajnálom.
2014. nov. 4. 15:47
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!