Mit csináljak, ha a pudingom hígabb lett, mint amilyennek lennie kéne, pedig 5 dl tej helyett csak 4et tettem bele?
elég sokáig forraltam, még lisztet is tettem hozzá, de még talán hígabb lett, mint volt... :S
na mind1... főzök újat... :S
Nem tudom milyen pudingportól készítetted, mert én mindig Dr. Oetker-t használok, de még nem jártam így.
Viszont van egy ötletem. A pudingpor alapja a kukoricakeményítő - ez tény.
Keményítőt viszont használtam már főzelékek sürítésére. Ott azt vettem észre, hogy egy rövid ideig valóban sűrűsödik, de ha a keményítőt túlfőzzük, akkor az étel újra elkezd higulni.
Magyarázatot nem tudok rá, ez csak a tapasztalatom.
Lehet, hogy ezért kell a porból készült pudingot úgy készíteni, hogy csak egy kevés tejjel kikverni a port és azt a forró tejbe önteni, mert akkor kevesebb ideig fő, és nem jut el a higulásig, csak sűrűsödik.
Csak "hangosan" gondolkozom és próbálom megmagyarázni. De ha valaki biztosan tudja a választ akkor én is kíváncsi lennék rá.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!