Sütit szeretnék sütni, amit őzgerinc formában kell. Van itthon darált kekszem, pudingom, babapiskóta. Tudsz ajánlani valami jó receptet?
Próbáld ki hogy a forró pudingba beleteszed a babapiskótát.Az megpuhul,aztán ha kiborítod a formából,szépen tudod szelni.Én már keksszel csináltam így,finom és guszta.Ha kétféle színű pudingod van,akkor az még jobban feldobja.Előtte folpack-kal béleletem ki a fromát,ha kihűlt,hűtőbe téve pár óra és megdermed.
Aztán sütés nelkül: csokiszalámi,de ahhoz darabokra tört keksz kell.kell bele rumaroma meg Rama,kis tej,cukor,kakaópor.Ha kell leírom részletesebben.
Na leírom a csokiszalámit,hátha tetszik,de közben jött még ötletem azt is!
Cs.szalámi:
20 dkg Rama
20 dkg cukor
5 dkg kakópor
5 dkg mazsola(elmaradhat)
20-25 dkg keksz
4-5 szem dió apróra vágva
rumaroma
Tej+cukor+vaj összemelegíteni míg a vaj elolvad.Bele az aromát,kakót,diót,az összetört kekszet.Jól keverd össze,hogy mindenhol érje a kekszet a szaft.Míg kihűl többször forgasd át,hogy mindheol beszívja a keksz.Aztán folpackkal bélelt gericformába teszed,be a hűtőbe és ha megdermed kiborítva szeletelhető.Ha lehűl és kiborítva mégis folyik a teteje,akkor keverd össze megint,és újra tedd vissza a hűtőbe.Sajnos nekem sem sikerül mindig,ez függ a keksztől is,hogy milyen kemény.
Ha csak darált kekszed van,akkor is megcsinálhatod a masszát szerintem,próbáld ki,mintha keksztekercset csinálnál,csak akkor lehet hogy több keksz kell bele.Felezd meg a masszát,tehetsz a közepébe vajjal+cukorral jól kikevert kókuszreszeléket tölteléknek,tetejére a maradék massza.Kiborítva leöntheted csokival.vagy megszórod dióval,vagy csak hagyod...
[link] (csak a krémet nézd innen)
Na mindjárt én is kavarok valamit!:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!