BrBeus kérdése:
Miért esik össze a piskóta tekercs? Mit lehet tenni ellene?
Figyelt kérdés
Az Édesapukám nagyon szereti a piskóta tekercset, de amikor szépen aranybarnán kivesszük a sütőből 1-2perc múlva összeesik, nem néz ki annyira jól. Már sok mindent kipróbáltam (más tepsiben sütöm, vagy nem veszem ki azonnal a sütőből várok vele pár percet), de semmi sem használ. Mit lehetne ez ellen tenni?2014. okt. 4. 17:59
1/4 anonim válasza:
Egy cukrásztól hallottam, hogy piskótatekercsnek 200 fokos sütöben 12-15 percig kell sütni, akkor nem esik össze és fel is lehet tekerni. Nekem eddig bevált.
2/4 anonim válasza:
#1! kösz a tippet, de van akinek gáz sütője van, ahol nincs hőfok :(
nem akarok okoskodni de ha hagyod kiterítve, félbevágod, vastagon megkened lekvárral majd ráteszed a másik felét ugyan olyan íze lesz mint felhajtva...
3/4 anonim válasza:
Piskótatekercset vízes ruhára feltekerve kell kihűteni, hogy ne repedjen töltés után.
Milyen receptet használsz? A kanalasat? Nem sok a liszt? Nem törted meg a habot? Fel volt rendesen verve? Mennyire volt friss a tojás? A régebbi jobban tartja a habot. Ezt próbáltad? Rossz a sütő hőszigetelése és ingadozik a hőmérséglet?
4/4 anonim válasza:
Nekem is mindig összeesik a piskóta és biztos, hogy a sütési fázisban rontok el valamit. De 200 fokon ha csak 5 percig is sütöm, már nagyon sötét a teteje és félek hogy megég.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!