Egy 500grammos csomag tészta hány főnek elég?
Figyelt kérdés
Mondjuk ha bolognai,vagy milánói spagettit készítek,és mindenki felnőtt.Nincs előtte leves,se utána desszert.Hány fő lakhat jól?2010. jan. 21. 12:28
1/11 anonim válasza:
huha..hát az embertől függ. Pl az én barátom sokat eszik és én kettőnknek készitek annyiból. De nagyon nem lakik jól vele_:)) De persze ahol kesóvesebbeket esznek ott 4-nek szűkön elég. De ha vendégeket vársz akkor inkább 2 csinálj, s ami marad a szószba bele kevered. Jobb ha megmarad mint szégyenbe maradj.
4/11 A kérdező kommentje:
Húha,akkor 2 zacsival készítek,és 2 szósszal,mert 6 jó étvágyú embernek kellene.De egy étteremben is ilyen nagy egy adag?kb.15dkg tészta?
2010. jan. 21. 12:40
6/11 anonim válasza:
Hát most nem azt kell nézzed h étterembe hogy van..Most te úgy gondolkozzál h te kell fogadjan és legalább lakjanak jól.:))De ahogy gondolod.Én inkább maradnék a 2nél.Az biztosabb. S majd másnap is megtudjátok ti enni
7/11 anonim válasza:
Szia! úgy tudom a vendéglőkben 12 dkg száraztészta 1 főre a norma.ugy, hogy 6 főre inkább 2 csomaggal számíts,
inkább egy kis kaja maradjon, mint éhes pasi.
8/11 anonim válasza:
6 főre mindenképpen kell a két csomag, max. Neked marad egy adag másnap ebédre is.
9/11 anonim válasza:
Mi átlagos étvágyú 2 felnőtt plusz egy gyerek (7) vagyunk. Ha nincs sem leves, sem desszert, akkor a fél kiló száraz spagetti kifőzve, szósszal, jó sok sajttal nálunk simán eltűnik egy ebédre.
Az éttermekben általában 12 dkg száraztésztát számolnak egy adagra, de ők is "feltételezve" (értsd remélve :=) ), hogy fogsz előtte és utána is kérni még valamit. Szóval az átlagos éttermi adagtól garantáltan nem laksz jól.
Ha 6 jó étvágyú felnőttnek készíted egytál ételként, akkor feltétlenül legalább 2 zacskó tésztából főzz, így nem maradsz szégyenben.
10/11 A kérdező kommentje:
Akkor nem is olyan falánk a banda,ha ilyen sokan írtátok,hogy nálatok is simán elfogy egy zacsival:-)
2010. jan. 21. 13:13
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!