Miben süssem ha nem akarom a kókuszzsír, olívaolajat pazarolni?
Lehet, hogy ez Neked nem segít, de elmondom, én hogyan csinálom.
Kókuszzsírt használok, természetesen (irigyelni nem kell, távolról sem vagyok gazdag, sőt). Sosem sütöttem bő zsírban, de a rántott zöldségek rengeteget felvesznek, így ilyenkor viszonylag sok fogy belőle. Ami nem gond, olcsóbbá teszi az ételköltségemet, ha ilyesmivel lakom jól, hiszen a kókuszzsír kalóriánkénti ára jóval olcsóbb, mint egy normál ételé (plusz jobban is laktat), csak arra kell figyelnem, hogy azért a szükséges tápanyagokat is bevigyem, túl könnyű lenne túlzásba vinnem a zsírt :P
Nekem az a fura, hogy az emberek drágának tartják a kókuszzsírt, a csórók pedig kijelentik, hogy akkor vajaskenyeret esznek. A vaj az igazán drága, nem a kókuszzsír. Márpedig én vajas kenyéren sokkal több vajat tudnék enni, mint amennyit a napi főzésem kókuszzsírban elvesz...
#11: Igen, más az íze. Nem valami jellegzetes, de finom kis íze van a kókuszzsírnak, a napraforgóolajnak pedig számomra már napraforgóíze, amit nem szeretek.
De pl. a jóféle házi kacsazsír speciel igencsak veri a legjobb kókuszzsírt is...
Annyira azért nem vagyunk szívbajosak, szegények viszont igen, ha nagy térfogatú és sok zsírt igénylő ételt főz a párom, ahol a zsír íze nem okoz gondot, akkor előfordul a napraforgóolaj és az a pálmazsír, amit 20 kilós tömbben vettünk kilónként 600 forintért. Azóta se tudom, pl. hidrogénezett-e, de csak nem halunk bele, többet úgyse veszünk, mert nehezen kezelhető és nem finom.
Tekintve, hogy az őseim (jó géneket örököltem tőlük, de mozogni is többet kéne) hosszú, egészséges életet éltek sok gabonával, cukorral, tejjel és zsírral, talán velem se lesz nagy baj, ha mindössze megteszem, ami tőlem telik, de nem stresszelem magam agyon, ha megeszem egy falat olyasmit, amit egyes csoportok (akár azok, akikkel nagyjából egyetértek) egészségtelennek bélyegeznek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!