Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Miben süssem ha nem akarom a...

Miben süssem ha nem akarom a kókuszzsír, olívaolajat pazarolni?

Figyelt kérdés
Ha sütök, főzök valamit, mindig kókusz vagy olívaolajat használok. Néha viszont ha rántott dolgot akarok csinálni, vagy valamit, amihez bő olaj kell, meg vagyok lőve, mert nem akarok olyan nagy mennyiséget elhasználni, mert ahhoz azért nem olcsó egyik sem. Akiknél felmerült már hasonló probléma, hogy oldottátok meg?
2014. szept. 25. 23:26
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
43%
Mennyire tudom irigyelni az ilyen embereket, akiknek telik kókuszzsírra. Ízben sokban különbözik a napraforgó olajtól?
2014. szept. 26. 15:10
 12/17 anonim ***** válasza:
100%
11-es! Az Aldiban szoktam venni 25 dkg-s kiszerelés 299 Ft. Egyáltalán nincs íze, az állagában olyan, mint a sertészsír, csak fehérebb, és keményebb, tovább tart, míg megolvad.
2014. szept. 26. 15:16
 13/17 A kérdező kommentje:
Én úgy tudom, hogy az Aldiban már megszűnt az a kiszerelés.
2014. szept. 26. 15:38
 14/17 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a válaszokat! :)
2014. szept. 26. 15:43
 15/17 anonim ***** válasza:
100%
Bocs, hogy nem a kérdésre válaszolok, de a Lidl-ben jelenleg 1kg kókuszzsír 1000ft.
2014. szept. 26. 17:25
 16/17 anonim ***** válasza:

Lehet, hogy ez Neked nem segít, de elmondom, én hogyan csinálom.

Kókuszzsírt használok, természetesen (irigyelni nem kell, távolról sem vagyok gazdag, sőt). Sosem sütöttem bő zsírban, de a rántott zöldségek rengeteget felvesznek, így ilyenkor viszonylag sok fogy belőle. Ami nem gond, olcsóbbá teszi az ételköltségemet, ha ilyesmivel lakom jól, hiszen a kókuszzsír kalóriánkénti ára jóval olcsóbb, mint egy normál ételé (plusz jobban is laktat), csak arra kell figyelnem, hogy azért a szükséges tápanyagokat is bevigyem, túl könnyű lenne túlzásba vinnem a zsírt :P

Nekem az a fura, hogy az emberek drágának tartják a kókuszzsírt, a csórók pedig kijelentik, hogy akkor vajaskenyeret esznek. A vaj az igazán drága, nem a kókuszzsír. Márpedig én vajas kenyéren sokkal több vajat tudnék enni, mint amennyit a napi főzésem kókuszzsírban elvesz...

2014. szept. 26. 22:06
 17/17 anonim ***** válasza:

#11: Igen, más az íze. Nem valami jellegzetes, de finom kis íze van a kókuszzsírnak, a napraforgóolajnak pedig számomra már napraforgóíze, amit nem szeretek.

De pl. a jóféle házi kacsazsír speciel igencsak veri a legjobb kókuszzsírt is...

Annyira azért nem vagyunk szívbajosak, szegények viszont igen, ha nagy térfogatú és sok zsírt igénylő ételt főz a párom, ahol a zsír íze nem okoz gondot, akkor előfordul a napraforgóolaj és az a pálmazsír, amit 20 kilós tömbben vettünk kilónként 600 forintért. Azóta se tudom, pl. hidrogénezett-e, de csak nem halunk bele, többet úgyse veszünk, mert nehezen kezelhető és nem finom.

Tekintve, hogy az őseim (jó géneket örököltem tőlük, de mozogni is többet kéne) hosszú, egészséges életet éltek sok gabonával, cukorral, tejjel és zsírral, talán velem se lesz nagy baj, ha mindössze megteszem, ami tőlem telik, de nem stresszelem magam agyon, ha megeszem egy falat olyasmit, amit egyes csoportok (akár azok, akikkel nagyjából egyetértek) egészségtelennek bélyegeznek.

2014. szept. 26. 22:12
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!