Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Miben süssem ha nem akarom a...

Miben süssem ha nem akarom a kókuszzsír, olívaolajat pazarolni?

Figyelt kérdés
Ha sütök, főzök valamit, mindig kókusz vagy olívaolajat használok. Néha viszont ha rántott dolgot akarok csinálni, vagy valamit, amihez bő olaj kell, meg vagyok lőve, mert nem akarok olyan nagy mennyiséget elhasználni, mert ahhoz azért nem olcsó egyik sem. Akiknél felmerült már hasonló probléma, hogy oldottátok meg?
2014. szept. 25. 23:26
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
71%
ez nem probléma, ilyenekhez mindig napraforgóolajat használok.
2014. szept. 25. 23:31
 2/17 anonim ***** válasza:
42%
Öreganyád soha nem hallott a kokuszzsirrol. Talán az olivaolajrol sem. Mégis nagyon finom és EGÉSZSÉGES ételeket tett öregapád elé!!!!!!!
2014. szept. 25. 23:31
 3/17 A kérdező kommentje:
Az "öreganyám" is kókuszzsírt használ. Köszi a hasznos válaszod.
2014. szept. 25. 23:36
 4/17 anonim ***** válasza:
47%
Disznózsír. De pont erre lenne jó a kókusz, ha nem lenne olyan marha drága.
2014. szept. 25. 23:40
 5/17 anonim ***** válasza:
43%

"Mégis nagyon finom és EGÉSZSÉGES ételeket tett öregapád elé!!!!!!"

Hogyne, hogyne, az emberek többsége akkor is irodai munkát végzett, és 70-80 éves korukig élt.

2014. szept. 25. 23:46
 6/17 anonim ***** válasza:
58%
én a rántott dolgokat már régóta sütőben készítem, tökéletesre sül nagyon kevés zsiradékban
2014. szept. 25. 23:54
 7/17 anonim ***** válasza:
74%

2 lehetoseged van:

1. sutoben sutod sutopapiron

2. veszel normál napraforgó olajat..

nekunk is van itthon kokuszzsir,extra szuz oliva olaj,napraforgó olaj,vaj,és kacsazsír...... mindegyiket máshoz használjuk :-)

2014. szept. 26. 00:13
 8/17 anonim ***** válasza:
22%

A kókuszzsír és az olívaolaj semmivel nem egészségesebb, mint a disznózsír és a napraforgó olaj. Csak divatosabb.

Öregapáink többsége pedig nem az irodában ült, hanem dolgozott a gyárban vagy a földeken. Zsírral főztek és mégis éltek 70-80 évet. A mai 80 évesek is ezen nőttek fel, és ma sem használnak kókuszzsírt, mégis kapálnak a kertjükben.

2014. szept. 26. 07:00
 9/17 A kérdező kommentje:

Atyaég! Nem vagyok hajlandó tovább olvasni a hülyeségeidet! Divatosabb? Nyilván egyedül itthon a konyhámban, azért használom a drága kókuszzsírt mert annyira menő... Utánanéztem mielőtt elkezdtem fogyasztani. Arról nem is beszélve, hogy nincs undorító zsírszag a lakásban mikor használom és a kaján sem az olaj ízét érzem.

Mellesleg a kérdésem nem az volt, hogy egészséges-e a kókuszzsír és az olívaolaj, hanem, hogy mit tudok helyettük használni ha valamit rántani akarok. Így a válaszod teljesen kitérő és haszontalan. Ismét.

Igen, valóban kapálnak az öregek a kertben, pedig disznózsírt esznek gyerekkoruk óta. A nagypapám is kapál pedig 16 éves kora óta napi 2 doboz cigit elszív. Az emberi szervezet sok mindent túlél, de itt most nem erről van szó. Nyilván kapálnak mert nem méreget fogyasztanak csak egy olyan élelmiszert, ami kevésbé egészséges. Nem csak az elfogyasztott zsír minőségében van a hosszú élet titka, hanem sok másban is.

2014. szept. 26. 10:37
 10/17 anonim ***** válasza:
100%

sütőben, tepsiben, kevés kókuszzsírban.

ne részletezzük, miért csinálod úgy, ahogy csinálod, én is azért.... mi tudjuk...

2014. szept. 26. 15:08
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!