Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Mitől marad híg a birsalmasajt?

Mitől marad híg a birsalmasajt?

Figyelt kérdés

Anyum már több receptet is kipróbált az évek során, de mindig olyan állagú marad neki, mint a lekvár.

Lehet valami általános probléma? Pl. nem főzi elég ideig?


2014. szept. 25. 17:45
 1/5 anonim ***** válasza:
Nem írod, hogy hogyan fözi, de egyrészt a birshez nem kell külön vizet adni (pontosabban amiben elöfözik, azt a vizet nem kell beletenni utána), másrészt sokáig (4-5 óra a mennyiségtöl függöen)kell fözni, amíg a szine a világos drappról barnára változik - közben viszont kevergetni kell, mert leég.
2014. szept. 25. 17:48
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/5 anonim ***** válasza:
100%
És nem kell meghámozni, mert a pektin akkor nem kerül a birsalmasajtba.
2014. szept. 25. 17:59
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/5 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat.


Lehet, hogy mindkét probléma fennáll...

Na de majd most, tudományosan...! :)

2014. szept. 25. 19:16
 4/5 A kérdező kommentje:
Mármint, vizet nem tesz hozzá, csak esetleg nem főzi elég sokáig. De az biztos, hogy meg szokta hámozni.
2014. szept. 25. 19:17
 5/5 anonim ***** válasza:
Sok sikert! a nem hámozós voltam.
2014. szept. 25. 19:45
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!