Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Ha a birsalmasajt nem szilárdu...

Ha a birsalmasajt nem szilárdult meg, lekvárnak fel lehet használni?

Figyelt kérdés
2013. okt. 22. 13:35
 1/10 anonim ***** válasza:
Igen
2013. okt. 22. 13:43
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/10 anonim ***** válasza:
Igen : de a birisalma sajtnak kell 8-10 nap mire megszilárdul.
2013. okt. 22. 13:43
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/10 anonim ***** válasza:
Igen, de ahogy a 2. válaszoló is írta, lehet, hogy csak kevés volt az ideje, hogy megszilárduljon. Én az idén jó vastagon öntöttem a formákba, meg a tepsibe, úgyhogy már vagy két hete szárad és még mindig nem az igazi. Nem esik szét, meg lehet fordítani, már meg is tettem, hogy az alja is jobban szilárduljon. Még kelleni fog neki néhány nap.
2013. okt. 22. 14:18
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/10 anonim válasza:
Ha van benne elég cukor és a héjával főzted, akkor meg kell hogy szilárduljon.
2013. okt. 28. 10:37
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/10 anonim válasza:
A miénk 1 nap alatt megszilárdult, de én csináltam direkt lekvárt is. Isteni.
2013. okt. 29. 09:44
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/10 anonim ***** válasza:
Megköt az, csak idő kell neki.
2013. okt. 29. 11:12
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/10 A kérdező kommentje:
Kedves mindenki! Köszönöm a segitő szándékot, és a sok választ. Közlöm, minden fáradozás, és minden ötlet, tapasztalat megfogadása ellenére a birsalmasajt nem keményedett meg. 2hét, és állandó forgatás után felfőztem, lekvár lett. +1 üveg. Lesz még, meg szörp is. Üdv:Lévay Éva
2013. okt. 29. 13:13
 8/10 anonim ***** válasza:
Nem baj! A lekvár is finom! :)
2013. okt. 29. 13:28
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/10 A kérdező kommentje:
Igen, finom a lekvár is, már néhány üveg van, nagyon büszke vagyok, hogy nekifogtam, és megcsináltam.
2013. okt. 30. 20:11
 10/10 anonim ***** válasza:

Mi nem szoktuk se a haját sem a magját belefőzni, mégis szinte mindig megszilárdul.Most idén jártunk úgy hogy nem akart keményedni, de azt csináltuk, hogy újra felfőztük és raktunk bele még cukrot.Hatásos is lett, mert így már kezdett szilárdulni, a végeredményt nem tudjuk, még csak 1 hete áll.

A tapasztalat egyébként az, hogy minimum 1 hónap kell neki, hogy jó állaga legyen, ha többet áll még jobb.Sajnos nálunk sosem érkezik olyan sokáig állni, így nem tudom milyen a hónapokig álló birsalma sajt :)

2013. okt. 31. 08:36
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!