Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Iskolába/munkahelyre vihető,...

Iskolába/munkahelyre vihető, , tízórai" ötleteket keresek (? )

Figyelt kérdés

Egyetemista vagyok, aki sokszor reggeltől késő délutánig nem kerül haza, ezért mindennap több étkezésre való kaját kell magammal vinnem. Hetente többször dolgozni is járok az óráim előtt/után, ilyenkor egész nap nem megyek haza (koliba) csak este.

A megszokott szendvics-péksüti jellegű kajákat már kezdem unni, főtt ételt nem szívesen vinnék mert nem tudom megmelegíteni, ezért szeretnék ötleteket kérni ez ügyben. Mit lehetne vinni, amiben azért van energia de nem kell melegíteni?

A válaszokat előre is köszönöm!

2014. szept. 11. 22:12
 1/8 anonim ***** válasza:
100%
én évekig rántottás szedvicset vittem a munkahelyre,és sohasem tudtam megunni,azt elkészítheted százféle képpen.. (bár nekem mindíg megcsinálták,nem kellett vele bajlódnom..)
2014. szept. 11. 22:35
 2/8 anonim ***** válasza:
100%
tízóraira én joghurt, banán, túró rudi.. ilyesmiket szoktam.
2014. szept. 11. 22:42
 3/8 anonim ***** válasza:
91%

A szendvics eleve ezerféle lehet, pl. a rántotta nem rossz ötlet, de rakhatsz bele sült húsokat, fasírtot, vagy akár franciasalátát is ezekhez. Főtt tojás, zöldségek... Mindjárt olyan lesz, mint amit akár tányérra is pakolhatnál. :)

A péksütikből is annyi, de annyi féle van. Csigák, bukták, croissant-ok, búrkiflik, perecek, sós-sajtos-vajas-csokis-fahéjas-vaníliás-gyümölcsös...

Vihetsz pl. müzliszeletet vagy tálban is müzlit. Önthetsz rá tejet vagy bármit, de én szárazon is szeretem.

Akkor vannak olyan főtt ételek, amiket nem feltétlenül kell melegíteni: a szendvicshez említett sült húsok és fasírtok pl. salátával, esetleg chips-szel.

Hidegtál (kaszinó tojás, sonkatekercs, franciasaláta...)

Gyümölcsök (ezerféle alma, narancs, mandarin...)

Mindenféle muffin, kekszek, pogácsa. Vagy vihetsz pizzaszeletet is.

Virsli ketchuppal, majonézzel, mustárral.

Olajos magvak (pörkölt sós mogyoró pl.)

2014. szept. 11. 22:46
 4/8 anonim ***** válasza:
100%

Saláta, otthon összeállítod, egy lezárható dobozban el tudod vinni, elég sok változatban elkészíthető, akár kis husi csíkokkal is, vagy tonhal konzervvel.

Szendvicseket is jól fel lehet turbózni, sok-sok zöldséggel, finom sonkákkal, sajtokkal.

Müzli, mindenféle gabonapelyhek, gyümölcsökkel, aszalt gyümölcsökkel összekeverve.

2014. szept. 11. 23:44
 5/8 anonim ***** válasza:
66%

Miért is lettem lepontozva? Mert én írtam a leghosszabb és legrészletesebb választ?

Hát köszönöm!

2014. szept. 12. 18:33
 6/8 Gyémántlány ***** válasza:
100%
Vihetsz gyümölcssalátát, vagy halkonzervet, esetleg ivójoghurtot.
2014. szept. 12. 21:43
 7/8 anonim válasza:
100%
Egyik egyetemista ismerősöm mesélte, hogy egyik unalmas órájukon az egyik srácnak megcsörrent a telefonja, kiment, és egy doboz pizzával tért vissza.
2014. szept. 14. 10:37
 8/8 A kérdező kommentje:

Köszönöm mindenkinek! :)

Arra gondoltam én is, hogy a szendvicseket turbóznám fel, mindig másfajta zsömlébe (barna, magvas stb.) tenném és raknék bele extrább dolgokat is, mondjuk tojást vagy ilyen kisütött csibefasírtot.

3-5 válaszolónak: Nem én pontozok, valaki bizonyára megint unatkozik. Valóban a legteljesebb válasz ez volt, merítettem belőle ötletet bőven.

2014. szept. 16. 11:11

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!