Fel lehet használni valamilyen finom kajához a leves alapléből visszamaradt cuccokat, pl. zöldségeket?
Olyan mesterszakács/séf receptet nem fogsz találni, ami maradékokból készül.
Keress krémlevesek recepteket, és az elsö fázist (amikor megfözöd a zöldségféléket) egyszerüen kihagyod, ugyanez érvényes a töltelékek, pástétomokra is.
Az, hogy milyen lesz a végeredmény, kizárólag attól függ, hogy hogyan füszerezed - és ez az, ami egyetlen receptben sincs pontosan leírva, mert mindig menet közben derül ki, hogy milyen és mennyi füszert igényel az adott étel.
Maradékokból nincsen konyhaséf ajánlata :)
Őszintén, ha valami különlegeset szeretnék én tejszínes-fokhagymás zöldség"tölteléket" készítenék belőle, és vajjal, hozzáillő fűszerekkel pl. feketekagylóba tölteném.
Hogyne! Vadasmártás, zsemlegombóccal, marhahússal.
Készítesz egy marhahúslevest, a húst kockára vágd, amikor megfőtt, az összes zöldséget finomra összeturmixolod krémesre, egy kis citromlével ízesíted. A zsemlegombóchoz kockára vágott zsemlét megpirítasz, egy kis tésztába belekevered, (1 tojás, liszt, só, kevés víz, hogy sűrű legeyen) majd nagykanállal kiszaggatod lobogó forró sós vízbe. Zsemlekocka nélköl is jó. Néhány db. marhahús, zsemlekocka, leöntve a vadasmártással, esetleg egy kis tejföl rá. Ennyi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!