Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Fel lehet használni valamilyen...

Fel lehet használni valamilyen finom kajához a leves alapléből visszamaradt cuccokat, pl. zöldségeket?

Figyelt kérdés

2014. szept. 1. 21:16
 1/5 anonim ***** válasza:
Nyugodtan csinálhatsz belőle zöldségkrémet, tölteléket (pl. héjában sült krumpliba beletöltöd a pürésített főt zöldségeket, tejszínnel meglocsolod), rakottast, ravioli/tortellini tölteléket, zöldséges krumplipürét, felhasználatod sűrítésképp zöldségkrémlevesbe, tölthetsz vele sós jellegű palacsintát, és még az örökkévalóságig tudnám sorolni.
2014. szept. 1. 21:21
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/5 A kérdező kommentje:
én valami gasztronómiai mesterszakács receptre lennék kíváncsi, ha tudna valaki linkelni ilyent egy igazi séf tollából, ötleteim nekem is vannak, de nem tudom, hogy mi az amiből tényleg finomat lehet készíteni, és nem csak amolyan szabaduljunk meg tőle töltelék anyagként használjuk
2014. szept. 1. 21:25
 3/5 anonim ***** válasza:

Olyan mesterszakács/séf receptet nem fogsz találni, ami maradékokból készül.


Keress krémlevesek recepteket, és az elsö fázist (amikor megfözöd a zöldségféléket) egyszerüen kihagyod, ugyanez érvényes a töltelékek, pástétomokra is.


Az, hogy milyen lesz a végeredmény, kizárólag attól függ, hogy hogyan füszerezed - és ez az, ami egyetlen receptben sincs pontosan leírva, mert mindig menet közben derül ki, hogy milyen és mennyi füszert igényel az adott étel.

2014. szept. 1. 21:46
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/5 anonim ***** válasza:

Maradékokból nincsen konyhaséf ajánlata :)


Őszintén, ha valami különlegeset szeretnék én tejszínes-fokhagymás zöldség"tölteléket" készítenék belőle, és vajjal, hozzáillő fűszerekkel pl. feketekagylóba tölteném.

2014. szept. 1. 21:52
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/5 anonim válasza:

Hogyne! Vadasmártás, zsemlegombóccal, marhahússal.

Készítesz egy marhahúslevest, a húst kockára vágd, amikor megfőtt, az összes zöldséget finomra összeturmixolod krémesre, egy kis citromlével ízesíted. A zsemlegombóchoz kockára vágott zsemlét megpirítasz, egy kis tésztába belekevered, (1 tojás, liszt, só, kevés víz, hogy sűrű legeyen) majd nagykanállal kiszaggatod lobogó forró sós vízbe. Zsemlekocka nélköl is jó. Néhány db. marhahús, zsemlekocka, leöntve a vadasmártással, esetleg egy kis tejföl rá. Ennyi.

2014. szept. 19. 19:49
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!