A krumplit és a rizst mennyi vízben kell főzni és mennyi vízet kell hozzá adni és meddig kell főzni?
A krumplit annyiban amennyi ellepi és addig amég meg nem fő. (Puha lesz)
Rízsből én csinálnék fél kg-ot 4 személyre,amx későbbre is marad. Öntesz az edénybe olajat, beleteszed a rízst, 1 kisebb fej hagymát, fél evőkanál sót kb. Ez után pirítani kezded folyamatos kevergetéssel, onnan tudod hogy már fel lehet önteni, hogy nem tudod megfogni a rizst,mert meleg. Semmiképp se barnuljon meg Ezután felöntöd 1 és negyed liter meleg vízzel. Az íz kedvéért én öntök hozzá egy kis fehérbort és egy kis citrom levet is. Ez után lefeded,majd pár percenként megkevered. Mikor már csak kevés viz van rajta akkor nem szabad keverni, mert összetöröd a légző nyílásokat. Ha felszívta majdnem az egészet akkor lehúzod a gázról és 15-20percig hagyod állni. Ez után én húsvillával keverem meg, hogy szépen szétváljanak a rízs szemek. Erre a módszerre még nem érkezett panasz és másnap is szép pergős marad, a hűtőben sem ragad össze.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!