Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Fagylaltot készítenék gép...

Ivoár kérdése:

Fagylaltot készítenék gép nélkül. Lehet? Valaki egy jó receptet? Recepteket?

Figyelt kérdés
2014. júl. 3. 14:11
 1/4 anonim ***** válasza:
Természetesen lehet. :-) Nekem is mostanában lett mániám a házi fagyi készítése, minden alkalommal elengedhetetlen adaléka a natúr joghurt. A citromfagyim pl. nem több, mint kifacsart citrom leve, lereszelt citrom héja, ez utóbbi fontos, mert a héj adja meg az igazi ízét, de óvatosan ,hogy ne reszeld túl mélyen a fehér részig, mert keserű lesz. Valamint ízlés szerint cukor, jól elkeverjük habverővel és már mehet is a fagyasztóba. A másik sikert aratott alkotásom a meggyfagyi lett: Kevés vízzel sok cukorral szirupot főzök, hagyom kihűlni. Majd a kimagozott meggyhez öntöm és botmixerrel turmixolom, közben adagolok hozzá natúr joghurtot. A színe gyönyörű ciklámen lesz, szépen felhabosodik és gyorsan mehet a fagyasztóba. Tudni kell mindegyikről, hogy nem úgy szilárdul, mint a bolti fagyi, tehát érdemes elfogyasztani, amikor még kásás, mert aztán kockára fagy. Ha már megfagyott másnapra, akkor kicsivel a fogyasztás előtt ki kell venni, hogy újra kanalazható legyen. Nem árt átkevergetni sem, ami idő alatt fagyni kezd, de ha elfelejted az sem baj.
2014. júl. 3. 14:23
 2/4 anonim ***** válasza:
1 voltam. bocs, nem tudom egyértelmű voltam -e, a citromfagyinál természetesen szintén natúr joghurtba adagolom a citromot és a cukrot. Mennyiségeket direkt nem írtam, mert ízlés dolga. Nem lehet elrontani csak közben kóstolgasd. :-)Nálam a citromfagyi 5 dl joghurt, 2 db citrom leve és héja, a cukor meg nem tudom, mert kóstolgattam :-) A meggyfagyiba kevesebb joghurtot tettem, fél kg meggyhez kb. 2 dl joghurtot. itt inkább a gyümölcsé volt a főszerep.
2014. júl. 3. 14:28
 3/4 anonim ***** válasza:
Vagy lehet sima fagyigépes receptet, csak akkor kb. 20-30 percenként meg kell kavarni :)
2014. júl. 3. 17:23
 4/4 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen.megcsinálom.
2014. júl. 4. 15:09

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!